Silenium dalam Vitamin E | Bila bercerita perihal Vitamin E Complex Shaklee adalah dari hasil gabungan hebat vitamin E dan selenium, ramai yang bertanya;

Apa itu selenium? Mengapa ada selenium dalam vitamin E? Untuk apa?

silenium dalam vitamin e

Selenium adalah komponen pada sejenis enzim dalam badan yang disebut glutathion peroxidase. Enzim ini wujud dalam cecair badan dan sekeliling sel tubuh kita, yang berfungsi memelihara sel dari mengalami kerosakan akibat radikal bebas yang boleh menjadi punca kepada pelbagai penyakit kronik.

kelebihan seleniumSeperti juga vitamin E, selenium bertindak sebagai antioksidan malah kuasa antioksidannya semakin efektif apabila digabungkan dengan vitamin E. Ini berdasarkan hasil kajian Office of Dietary Supplements. Selenium juga membantu mengawal tiroid, iaitu kelenjar kecil berbentuk seperti rama-rama yang bertindak mengawal segala proses metabolik di dalam badan kita, dan memastikan sistem badan kita berfungsi dengan baik dan sempurna. Selenium membolehkan badan kita menghasilkan sel-sel darah putih yang bertindak sebagai “askar perang” melawan penyakit dan serangan jangkitan virus atau bakteria.

manfaat selenium vitamin e shaklee
Antara lain kebaikan selenium terhadat tubuh badan

Apabila digabungkan bersama, selenium dan vitamin E akan bekerja bersama-sama untuk mempertahan sel-sel badan dari dimusnahkan oleh proses oksidatif. Dan tentunya anda boleh bayangkan bagaimana “hasil” yang bakal diperolehi jika 2 komponen hebat ini bergabung kan? Tentulah hasilnya HEBAT HEBAT atau LEBIH HEBAT DARI HEBAT!

Dan itulah sebenarnya kelebihan Shaklee, sentiasa memberikan anda yang terbaik. Setiap suplemen atau vitamin Shaklee akan digabungkan bersama beberapa mineral dan vitamin yang lain bagi memberikan lebih kuasa dan sinergi. Agar hasilnya juga terbaik dan sentiasa terbaik. Lebih nilai untuk wang anda kan?

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Mengapa Selenium dalam Vitamin E?

4 thoughts on “Mengapa Selenium dalam Vitamin E?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge