Phytocol-ST  – Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi

Sudah banyak produk di pasaran yang diiklankan mampu menurunkan kadar kolestrol dengan cepat dari dalam badan. Betulkah? Sejauh mana berkesan? Dapatkan produk-produk ini atasi kolestrol dengan mudah dan berkesan?

Produk terbaru Shaklee Phytocol-ST yang akan dilancarkan hujung minggu ini, di National Conference pada 7-8hb June ini telah terbukti mampu menghalang penyerapan kolestrol di dalam badan sehingga 80%.

Phytocol-ST Menurunkan Kolestrol Secara Semulajadi

Manfaat utama Phytocol-ST ialah membantu untuk menghalang penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL (Kolestrol Jahat).

✔ Dibuat dengan campuran phytosterols, yang didapati secara semulajadi dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin

✔ Menyediakan 2,000mg phytosterols tumbuhan yang diperlukan setiap hari

✔ Phytosterols tumbuhan telah terbukti secara klinikal lebih daripada 80 kajian untuk menurunkan kolesterol LDL

✔ Menyediakan 100% keperluan harian phytosterols dicadangkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

Di dalam badan manusia sendiri, kolesterol dihasilkan oleh hati di antara 800 hingga 1000 mg sehari. Pengambilan dari makanan dikatakan sangat kecil pengaruhnya terhadap peningkatan kepekatan kolesterol badan. Namun, mengikut apa yang disarankan oleh pakar kesihatan Amerika, pengambilan harian perlu dihadkan kepada 300 mg sahaja. Dalam sehari, berapa pengambilan kolestrol anda?

kadar kolestrol dalam makanan

kolestrol makanan harian malaysia

Terkejut kan? Sepinggan mee goreng sahaja sudah MELEBIHI had cadangan kolestrol dalam sehari. Memang rakyat Malaysia semua perlukan Phytocol-ST ini kerana makanan kita sangat sedap kan? Takkan nak kontrol makan setiap masa? Jom kita sediakan “perisai” untuk kita bebas menikmati setiap hidangan. Jom turunkan kolestrol secara semulajadi dengan Phytocol-ST dari Shaklee! Jom atasi kolestrol dengan mudah dan berkesan!

Phytocol-ST: Produk Baru Shaklee
Tagged on:     

2 thoughts on “Phytocol-ST: Produk Baru Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge