Apabila anda menyentuh tentang penjagaan kulit, kadang-kadang krim mata kelihatan sedikit “produk tambahan.” Mungkin anda merasa seperti anda tidak memerlukannya sekarang, atau anda merasakan sudah cukup dengan penjagaan asas kulit yang sekarang, pelembab sahaja sudah cukup walaupun di bahagian bawah mata.  Tetapi sebenarnya anda tidak terlalu muda untuk mula menjaga garis-garis halus di sekeliling mata anda. Terdapat banyak manfaat untuk mempunyai krim mata yang baik, tidak kira berapapun usia anda.

Jika anda berfikir penggunaan krim mata hanya sesuai digunakan ketika usia melangkah 30 tahun ke atas, kenyataan anda  adalah salah! Sebaliknya sejak usia 20-an lagi  anda seharusnya sudah mula merawat kulit mata. Ini adalah untuk mencegah penuaan di kawasan mata, kerana kulit mata menjadi bahagian pertama di wajah yang cepat nampak berkedut!

5 Sebab Mengapa Perlukan Krim Mata

#1 ~ Kulit di sekitar mata adalah berbeza.

Kulit di sekitar mata anda lebih fragile, boleh menjadi kering lebih mudah, dan mungkin menunjukkan tanda-tanda penuaan dan keletihan dengan lebih mudah, itulah sebabnya ia memerlukan rawatan khas. Krim mata cenderung dirumuskan secara berbeza daripada pelembap muka, dengan lebih banyak ramuan yang disasarkan kepada kulit halus di sekitar mata anda.

#2 ~ Kedutan mudah dilihat di sekitar mata anda.

Disebabkan kulit di sekeliling mata anda lebih nipis berbanding kulit lain di bahagian muka, ia cenderung lebih mudah menampakkan tanda-tanda penuaan seperti keriput, garis halus, dan kedutan bawah mata. Kulit di sekeliling mata ini juga menjalani beribu-ribu pergerakan setiap hari seperti contohnya kelipan mata. Garis halus akan berkembang secara semulajadi setiap hari maka kita sangat memerlukan krim mata terutamanya yang mengandungi peptida dan rumusan yang meningkatkan penghasilan kolagen untuk membantu mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedut.

#3 ~ Kawasan sekitar mata lebih mudah kelihatan kering

Jangan risau! Ini bukan perkara luar biasa. Faktanya, terdapat sedikit sahaja kelenjar minyak di bahagian kulit sekeliling mata anda. Tambahan lagi alat mekap seperti concealer dan foundation juga boleh membuatkan kulit di bahagian itu menjadi lebih kering. Krim mata boleh membantu mengekalkan kelembapan agar kulit fragile di sekitar mata anda kelihatan licin dan terhidrat.

#4 ~ Mata sembab (puffy)

Sembab selalunya disebabkan oleh pembentukan cecair di bawah mata, yang boleh berlaku disebabkan oleh mengambilan diet makanan masin, kekurangan tidur, atau genetik. Krim mata yang berkesan ditambah lagi dengan urutan yang betul di sekeliling mata boleh membantu mengatasi masalah ini.

#5 ~ Lingkaran hitam atau lingkaran gelap

Kita semua sudah biasa dengan yang ini, kan? Lingkaran gelap boleh muncul apabila anda letih atau tertekan, tapi ada juga kadang-kadang disebabkan faktor genetik. Apa pun punca, krim mata dapat membantu mengurangkan penampilan lingkaran hitam.

Mungkin sudah tiba masanya untuk mencuba Youth Restoring Eye Treatment yang pastinya manfaat semua-dalam-satu. Ia adalah seolah-olah produk multitasking, yang diformulasikan dengan gabungan peptida yang unik yang memberikan faedah anti-penuaan yang kuat dan penyelesaian masalah mata yang letih, kering, atau sembab.

krim mata shaklee

Youth Shaklee Lulus KKM

Kami berikan anda bukan sahaja produk terbaik dan selamat tetapi Youth juga boleh meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Yana  019-9109009

atau klik icon di bawah ini.

beli shaklee online

Atau..

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009 (klik)

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Mengapa Krim Mata Perlu Tanpa Mengira Usia Anda
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge