Terujanya bila diri disahkan hamil kan? Mesti dah tak sabar menanti tempoh 9 bulan yang indah. Dalam pada itu mesti ramai juga ibu yang mula memikirkan nama yang sesuai, barang-barang persiapan untuk menyambut ahli baru, dan tak kurang juga yang mula merancang masa depan untuk anak yang bakal lahir nanti.

Namun, ramai juga ibu yang masih kurang menyedari tentang ada lagi yang lebih penting iaitu pengambilan nutrisi yang mencupi dan seimbang semasa hamil. Sekarang anda bukan makan untuk seorang lagi dah.. dan berdua. Jadi waktu inilah yang sesuai untuk ibu-ibu berikan khasiat kepada diri dengan nutrien yang betul untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi yang sihat.

Ini termasuklah mengambil kalsium yang mencukupi untuk perkembangan bayi dari sel yang kecil sehingga kepada saiz bayi normal di akhir kehamilan.

Perkembangan Tulang Bayi Yang Menakjubkan Semenjak Dalam Kandungan

Tahukah anda yang pembentukan tulang bayi dalam kandungan telah bermula seawal bulan pertama?

Apabila bayi anda membesar, tulangnya turut membesar. Oleh itu sangat disarankan ibu-ibu meneruskan pengambilan kalsium untuk diri sendiri dan juga bayi walaupun selepas melahirkan. Sangat bagus juga jika terus diamalkan semasa tempoh penyusuan.

“Tahukah anda bahawa bayi anda memerlukan kalsium yang mencukupi untuk membina lebih daripada 300 tulang semasa kehamilan. Sekiranya bayi tidak mendapat kalsium daripada diet ibu, bayi akan mendapatkannya daripada tulang ibu, menyebabkan OSTEOPOROSIS pada peringkat umur ibu yang selanjutnya. Oleh itu, tambahkan semula simpanan kalsium anda dan pastikan tulang anda sihat”

Berapa Banyak Kalsium Diperlukan Oleh Ibu Hamil?

Seorang ibu hamil memerlukan 1,000 mg kalsium sehari, yang bersamaan dengan tiga hingga empat gelas susu setiap hari. Selain itu sangat digalakkan juga mengambil sumber kalsium lain dalam diet seharian seperti bayam, brokoli, keju, yogurt dan juga jus.

Namun cuba anda bayangkan betapa banyaknya kalsium yang anda perlukan setiap hari, dan hampir kesemua ibu sangat mustahil untuk mendapat keperluan diet kalsium yang cukup ini setiap hari.

Jadi, sangat disarankan ibu-ibu mengambil tambahan kalsium dalam diet seharian untuk memastikan keperluan kalsium untuk diri sendiri dan bayi yang sedang membesar mencukupi.

Anda boleh mengamalkan pengambilan susu setiap hari atau boleh juga mengambil suplemen seperti Ostematrix dan ESP.

ESP dan OsteMatrix ini sebenarnya ada terkandung dalam Set Prenatal Shaklee atau Set Ibu Mengandung Shaklee. Set lengkap terdiri daripada multivitamin zat besi, asid folik, vitamin C, protein, asid lemak Omega 3, dan banyak lagi nutrisi kompleks bersama.

Anda nak dapatkan SET MENGANDUNG SHAKLEE ini? Boleh terus klik di sini untuk membuat pembelian dan pihak Shaklee akan menghantarnya terus ke alamat anda.

Atau boleh juga hubungi kami untuk pembelian atau sebarang pertanyaan.

Atau..

_________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Perkembangan Tulang Bayi Dalam Kandungan
Tagged on:         

2 thoughts on “Perkembangan Tulang Bayi Dalam Kandungan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge