Alhamdulillah, dah dapat Sijil Halal Shaklee 2018 yang baru dan masih panas-panas lagi ni baru je download dari sistem online. Selalunya awal bulan Febuari setiap tahun baru kami terima salinan sijil pengesahan halal ini. Tapi syukur sangat bulan ni awal 2-3 minggu dari biasa.

Gembira dengan komitmen yang diambil pihak Shaklee demi menjaga hak pengguna muslim di Malaysia. Sijil ini diperbaharui setiap tahun dan untuk Sijil Halal Shaklee 2018 ini juga pun sama, sah sehingga 31hb Disember 2018.

Sijil Halal Shaklee 2018

 

Sijil Halal Shaklee 2018 ~ Halal ISA Bagi Produk Shaklee

Jangan terkejut pula bila tak nampak logo JAKIM. Shaklee adalah produk dari USA dan sijil halal ini dikeluarkan oleh Islamic Services of America iaitu badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM (boleh semak di sini pada no 53)

Note:

  • Joint Relief Caplets, Vivix Liquigel dan Performance Lemon Lime Flavoured Drink tidak terdapat di Malaysi
  • Vita-Lea Iron Formula juga dikenali sebagai Vita-lea Iron Plus, Perubahan nama ini adalah selaras dengan peraturan kerajaan dan akan dipaparkan pada label terbaru produk

 

Kenapa ISA dan Bukan HALAL dari JAKIM?

Bagi yang baru mengenali Shaklee dan buat pengetahuan semua, produk Shaklee dihasilkan di USA dan Shaklee mendapat kelulusan HALAL oleh Islamic Services of America (ISA). Samalah dengan kita di Malaysia yang ada JAKIM untuk mengiktiraf ke”HALAL”an sesuatu produk, di USA pula ada ISA dan beberapa badan yang lain untuk menjalankan kerja yang sama. Dan ISA ini diiktiraf oleh JAKIM. Shaklee (M) ada berkongsi sijil HALAL ini setiap tahun dan biasanya yang terbaru akan di upload pada bulan JANUARI atau FEBRUARI setiap tahun, dengan expiry datenya adalah 31hb Dec tahun tersebut.

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

 

Sijil Halal Shaklee 2018 ~ Halal ISA Bagi Produk Shaklee
Tagged on:

One thought on “Sijil Halal Shaklee 2018 ~ Halal ISA Bagi Produk Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge