Pakar kesihatan dan organisasi kesihatan mengesyorkan makan sekurang-kurangnya dua hidangan ikan setiap minggu. Nutrien yang paling penting dalam ikan adalah asid lemak omega-3, yang penting untuk kedua-dua jantung dan otak kita.

Tetapi ada satu kajian baru yang memberikan berita yang lebih baik kepada mereka yang berisiko serangan jantung dan mereka yang mungkin telah menderita akibat serangan jantung. Menurut kajian itu, menambah minyak ikan omega-3 dapat membantu mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh serangan jantung.

Minyak Ikan Membantu Mengurangkan Kerosakan Jantung

Kajian ini diketuai oleh penyelidik dari Harvard Medical School, bersama dengan Brigham and Woman’s Hospital. Menurut penyelidik, mereka yang menderita serangan jantung perlu diberi suplemen minyak ikan yang mengandungi asid lemak omega-3 setiap hari sehingga enam bulan. Nutrien ini membantu dengan membolehkan jantung mengecut dengan lebih baik, sambil membantu mengurangkan pembentukan tisu di bahagian-bahagian jantung yang tidak rosak oleh serangan itu. Ini juga sangat berguna untuk mereka yang berisiko menghadapi serangan jantung, supaya dapat memelihara jantung yang belum rosak.

Para penyelidik, terutamanya pengarang kajian Dr. Raymond Kwong, mengatakan bahawa asid lemak omega-3 adalah selamat untuk semua orang, termasuk mereka yang sudah mengalami serangan jantung. Oleh itu, ia adalah rawatan yang berkesan yang boleh membuka jalan untuk pembentukan semula jantung yang lebih baik dan cepat. Ini bermakna mengambil suplemen minyak ikan boleh mengurangkan risiko kegagalan jantung atau juga kematian.

Kwong menjelaskan bahawa mereka mengkaji kesan omega-3 kepada pesakit yang mengalami serangan jantung, bersama-sama dengan butiran berikut yang lain, untuk membantu mereka sampai pada kesimpulan:

  • 360 pesakit yang mengalami serangan jantung dibahagikan kepada dua kumpulan: kumpulan pertama dengan empat gram minyak ikan dan yang lain dengan plasebo setiap hari selama enam bulan
  • Para penyelidik menggunakan suplemen minyak ikan yang telah diluluskan oleh Food and Drug Administration (FDA).
  • Menggunakan MRI, Kwong dan pasukannya memeriksa jantung para peserta sebelum dan selepas tempoh kajian.
  • Hasilnya meyakinkan para penyelidik: mereka yang mengambil suplemen minyak ikan mempunyai penurunan 5,8% dalam parut otot jantung, peningkatan 6% dalam keupayaan jantung mereka untuk melakukan, dan terdapat keradangan yang kurang.

Semua peserta dalam kajian mengambil ubat lain sebagai sebahagian daripada ubat mereka, jadi mereka berada di bawah pemerhatian doktor untuk memastikan mereka tetap selamat. Suplemen minyak ikan selamat untuk pesakit yang telah menghadapi serangan jantung dan ianya mempunyai manfaat kesihatan termasuk menurunkan trigliserida, menurunkan tekanan darah, dan menurunkan kolesterol – semuanya menyumbang kepada jantung yang lebih kuat dan sihat.

Sumber asal: StethNews

Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

Ada 6 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilih Omega Guard

  1. penyulingan molekul 3 peringkat
  2. farmaseutikal gred
  3. mempunyai DHA dan EPA yang tinggi
  4. mengandungi 7 spektrum asid lemak omega 3 yang tulen
  5. bau dan rasa hanyir minimum
  6. diiktiraf oleh Friend of Sea sebagai minyak ikan bermutu tinggi.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan sebotol Omega Guard hari ini, boleh terus membuat pembelian Omega Guard secara online di sini (klik)Harga sebotol Omega Guard ialah RM136.25 (sebelum GST) sahaja. Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Omega Guard akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee Malaysia. Selepas itu, boleh hubungi kami untuk konsultasi dan cara pengambilan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian.

esell shaklee

_________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee dengan menghantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Minyak Ikan Membantu Mengurangkan Kerosakan Jantung
Tagged on:     

One thought on “Minyak Ikan Membantu Mengurangkan Kerosakan Jantung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge