Semasa fasa remaja, anak-anak remaja ini akan melalui perkembangan fizikal, emosi, sosial dan fisiologi yang pesat. Apabila mereka mencapai akil baligh, badan mereka mengalami perubahan. Fasa ini juga adalah di mana mereka sangat bertenaga dan aktif.

Protein soya adalah nutrien penting untuk memastikan remaja sentiasa bertenaga dan aktif, pada masa yang sama dapat menyokong proses pertumbuhan dan perkembangan mereka.

Remaja Membesar Dengan Sihat Bersama Protein Soya

Merangsang Tumbesaran dan Perkembangan Otot

Kadar metabolisme kanak-kanak meningkat apabila mencapai fasa remaja, oleh itu pengambilan protein dapat membantu perkembangan dan mengekalkan jisim otot. Bersama-sama dengan gaya hidup aktif dan pengambilan protein soya yang mencukupi, ia dapat membantu menguatkan otot dan menyokong pembaikan serta pemulihan otot. Pada masa yang sama mengekalkan rasa kenyang dan memberikan tenaga lebih lama.

Menyokong Pertumbuhan Tulang yang lebih Kuat dan Sihat

Isoflavon soya yang terdapat dalam protein soya membantu pertumbuhan tulang yang lebih kuat di samping menyokong proses metabolisme tulang. Soya mengandungi kalsium semulajadi yang diperlukan oleh tulang untuk tumbesaran yang sihat.

Menyokong Kitaran Haid Yang Sihat bagi Wanita

Phytoestrogen atau estrogen tumbuh-tumbuhan yang biasanya ditemui secara semulajadi di dalam kebanyakan makanan kita, termasuk soya, membantu menyokong kitaran haid yang sihat dengan mengawal paras estrogen, mengawal paras hormon yang sihat serta mengurangkan simptom-simptom sindrom prahaid (PMS).

Mempercepatkan Pembaikan dan Pembaharuan Sel

Protein adalah salah satu nutrien asas tubuh yang membantu dalam proses pembaharuan sel dan penjanaan semula kerana ia membantu dalam memperbaiki tisu-tisu yang rosak. Ia juga menyokong penghasilan antibodi yang melawan jangkitan serta penghasilan kolagen yang diperlukan untuk mempercepatkan pemulihan luka.

Suplemen Protein Berkualiti Tinggi dan Terbaik

Haaa… dah faham kenapa pengambilan protein soya juga membantu pembesaran golongan remaja. Jadi pengambilan suplemen serbuk protein juga memainkan peranan yang penting, untuk membantu melengkapkan diet protein harian.

Jom berkenalan dengan ESP jom. Kenapa saya katanya ianya berkualiti tinggi dan terbaik?

  • membekalkan 14gram protein berasaskan tumbuhan
  • mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – nilai tertinggi protein keterhadaman dan protein yang paling berkualiti
  • mengandungi 9 asid amino penting
  • tinggi dengan kalsium
  • tanpa kolesterol
  • protein soya membantu menurunkan paras kolesterol (jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25gram sehari)

Baca jugaESP Rendah Glisemik Indeks Untuk Memberikan Tenaga Berpanjangan

Bagaimana Mahu Mendapatkan ESP?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan secanister ESP hari ini, boleh terus membuat pembelian ESP secara online di sini (klik)Harga ESP ialah RM161.25 (sebelum GST) sahaja. Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. ESP akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee Malaysia. Selepas itu, boleh hubungi kami untuk konsultasi dan cara pengambilan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian.

Berita baik! Anda boleh beli ESP pada harga jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee dan terus menikmati penjimatan sehingga 15%. Hubungi kami untuk mendaftar keahlian dan membeli dengan harga ahli serta merta.

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Remaja Membesar Dengan Sihat Bersama Protein Soya

4 thoughts on “Remaja Membesar Dengan Sihat Bersama Protein Soya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge