Bila topik tentang penjagaan kulit muka untuk lelaki lebih muda dan sihat, agak diskriminasi sikit sebenarnya. Kebanyakan garis penjagaan kulit banyak menumpukan kepada kaum wanita sahaja, walaupun hakikatnya kulit kita tak kira lelaki atau wanita tetap melalui proses penuaan yang sama, terdedah kepada risiko persekitaran yang sama.

Ramai yang beranggapan penuaan kulit ni adalah proses semulajadi yang harus ditempuh semua orang, semakin tua semakin kusam, liang tersumbat, pori membesar, tompok hitam mula kelihatan, berkedut sana sini dan menggeleber. Dan ianya harus ditempuhi oleh setiap orang. Tidak sebenarnya. Banyak yang boleh kita ubah!

Dengan sedikit bantuan daripada produk penjagaan kulit lelaki, kulit anda dapat direvitalisasi dan disegarkan semula, menjadikan anda kelihatan lebih muda dan lebih sihat.

Lelaki Juga Melalui Proses Penuaan Yang Sama

Semasa masih muda, kulit masih berdaya tahan, anjal, dan tegang. Apabila bertambah usia, kulit juga sudah mula mengalami kerosakan dan semakin lama semakin besar. Ia tidak lagi dapat mengekalkan kelembapan yang banyak seperti biasa dan mula menjadi kering.

Pada masa anda berusia empat puluhan, tubuh anda berhenti menghasilkan kolagen, menyebabkan kulit anda kehilangan keanjalan dan mula berkerut dan mengendur. Sebaik sahaja anda berusia lima puluhan, kulit anda lebih cenderung menjadi mudah lebam, rosak, atau pecah-pecah kerana kelenjar minyak telah berkurang. Untuk memastikan kulit anda kelihatan muda dan bersemangat ketika anda masih berumur, anda perlu menjaganya.

Rahsia Kulit Sentiasa Muda

Ayuh lelaki! Sudah tiba masanya untuk anda mula mengambil berat tentang kulit anda, organ terbesar yang juga perlu dipelihara dan dijaga.

Pastikan anda mendapat tidur malam yang secukupnya, dan pastikan anda sentiasa terhidrasi, untuk mengelakkan kulit kering. Diet yang sihat yang digabungkan dengan senaman akan membantu menggalakkan pengeluaran kolagen dan memulihkan keanjalan kulit anda.

Memastikan anda mendapat dos vitamin yang disyorkan adalah penting untuk menjaga kulit anda kelihatan muda. Vitamin untuk mencari dalam produk anda termasuk Vitamin E, C, dan A. Vitamin E membantu mengekalkan kelembapan, Vitamin C meningkatkan pengeluaran kolagen, dan Vitamin A membantu mengekalkan kulit yang sihat, yang mana semua keperluan kulit anda membantu semasa anda bertambah tua.

Vitamin ini juga mengandungi antioksidan, yang telah diperhatikan untuk melambatkan proses penuaan, serta mencegah penyakit. Mereka boleh didapati melalui diet yang sihat, seimbang atau melalui makanan tambahan, tetapi anda juga perlu menyemak untuk memastikan mereka didapati dalam produk penjagaan kulit anda juga. Produk yang diperkaya dengan vitamin ini boleh memulihkan kulit anda kepada keadaan yang sihat dan membuat anda kelihatan lebih muda di empat puluh, lima puluh, dan seterusnya.

Tetapi akhirnya pertahanan terbaik dari kerosakan kulit dan perlindungan terbaik untuk kulit adalah dengan melabur pada produk penjagaan kulit lelaki yang sesuai dan terbaik. Produk penjagaan kulit lelaki direka untuk menghidupkan semula dan melindungi kulit, serta mengurangkan tanda-tanda penuaan seperti garis halus, tompok-tompok hitam, dan kedutan.

Langkah ini pastinya boleh memberikan anda hasil yang sangat mengujakan. Yang penting harus bermula dan tetap konsisten!

Tips Memilih Produk Penjagaan Kulit Yang Sesuai

Pelembap yang baik, yang mengandungi vitamin penting, adalah sangat diperlukan untuk penjagaan kulit.

Banyak salah faham yang terjadi apabila ramai menyangka mereka yang mempunyai kulit kering sahaja memerlukan pelembap kulit. Tidak sama sekali!

Semua jenis kulit sangat memerlukan bantuan pelembap yang bertindak sebagai “penghalang kepada kehilangan air dan penggantian lipid kulit dan sebatian lain”. Cuma harus diberi perhatian lebih agar memilih pelembap yang bersesuaian dengan jenis kulit anda sendiri.

Serum, tekstur yang lebih ringan dan menawarkan penembusan yang lebih mendalam daripada pelembap, boleh membantu kulit terutamannya bahagian berminyak, kerana ia tidak mempunyai banyak bahan sebagai pelembap biasa.

Perlu diberi perhatian untuk sentiasa memastikan pelembap yang digunakan mengandungi SPF, dan anda memakai pelindung matahari apabila anda akan menghabiskan masa yang lama di luar untuk melindungi kulit anda dari sinaran berbahaya matahari dan mengelakkan bintik-bintik gelap atau hitam akibat kerosakan dari cahaya matahari.

Selain pelembap, exfoliants (skrub) sangat membantu meningkatkan penampilan kulit yang lebih licin dan lembut dengan menghilangkan sel-sel kulit mati yang membuatkan kulit kusam tidak bermaya.

Youth Skincare Shaklee Juga Untuk Lelaki

Kami syorkan kepada anda Youth Skincare dari Shaklee yang telah terbukti secara klinikal sesuai untuk semua jenis kulit termasuk juga untuk golongan lelaki.

Anda lihat sendiri perubahan yang didapati dalam tempoh yang singkat;

Master Naquib ~ selepas penggunaan selama 25 hari

 

 

Derrick ~ selepas 60 hari
Selepas 3 minggu penggunaan
Selepas 7 hari!!

Kami berikan anda bukan sahaja meningkatkan kesihatan kulit anda secara dramatik malah ianya 100% dijamin mampu mengubah usia kulit anda menjadi lebih muda.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Yana  019-9109009

atau klik icon di bawah ini.

beli Set Jantung Sihat Shaklee Online

Atau..

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009 (klik)

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Penjagaan Kulit Muka Untuk Lelaki ~ Youth Shaklee Terbaik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge