Semakin kita bertambah usia, semakin kerap kita perlu menyemak rutin harian penjagaan kulit kita untuk memenuhi keperluan usia yang berubah-ubah. Tiga perubahan besar yang berlaku pada kulit kita sejajar dengan pertambahan usia adalah kadar pembaharuan sel kulit, penurunan elastin dan pengeluaran kolagen, serta kehilangan lembapan pada kulit. Memerangi perubahan ini adalah bukan sesuatu yang mudah, tambahan lagi kita juga sering diserang oleh faktor-faktor luaran yang sentiasa menjadi ancaman kulit kita.

faktor penuaan kulit
Antara faktor penuaan kulit.

Pilih Penjagaan Kulit Yang Betul Untuk Setiap Lapisan Umur

Usia 20an

Matlamat kita pada usia ini adalah mudah: melindungi, melindungi, melindungi. Perlu diingati bahawa banyak kerosakan kulit datang dari luar dalam bentuk pendedahahan cahaya matahari. Gunakan pelindung matahari setiap hari. Pilih produk yang lembut dan menyokong kulit.

Perlindungan adalah hasil terbesar yang anda dapat dari melaburkan wang membeli krim pelindung matahari. Pada peringkat usia ini adalah masa untuk mewujudkan rutin penjagaan kulit yang konsisten dan berkesan yang melibatkan pencuci muka, penyegar, pelembap siang dan malam, dan menggunakan pelindung matahari.

Usia 30an

Menginjak usia 30 tahun, kadar pembaharuan kulit telah menjadi perlahan. Ini bermakna kulit kita sudah nampak kurang berseri, kusam dan tekstur juga sudah kurang lembut. Garis halus boleh mula muncul pada peringkat usia ini, dan mungkin juga beberapa bintik-bintik hitam atau tompok gelap mula kelihatan.

Pengeluaran minyak pada kulit juga semakin berkurangan. Di sudut positifnya sudah kurang risiko dilanda jerawat-jerawat tetapi dari sudut tak bestnya, kulit sudah mula kurang lembap malah silap-silap boleh merubah kepada masalah kulit kering.

Skrub (singkirkan kulit mati) boleh membantu meningkatkan jumlah sel-sel kulit tetapi harus berhati-hati untuk mengelakkan sebarang produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya.

Cara terbaik adalah menyokong peningkatan semula jadi dalam pembaharuan sel dengan menyediakan sel-sel kulit dengan nutrien yang diperlukan. Vitamin A dan C serta ekstrak sel epal dapat membantu mempercepatkan pembaharuan sel kulit. Antioksidan dalam produk penjagaan kulit juga di dalam makanan dan makanan tambahan adalah kunci untuk melindungi daripada kerosakan oleh radikal bebas.

Struktur kulit mengikut penuaan dan pertambahan usia

Usia 40an

Disebabkan pada usia ini kulit kita kehilangan kolagen, kelembapan dan keanjalan, garis yang lebih dalam biasanya akan muncul. Yang paling ketara di sekitar mata dan pada sudut mulut.

Cara terbaik, pilihlah produk penjagaan kulit yang vitamin-infused pada waktu malam selepas membersihkan muka untuk membantu keanjalan dan kecerahan kembali pada kulit yang terjejas. Lebih baik juga untuk konsisten dengan rutin penjagaan sebaik mungkin untuk menggalakkan pembinaan kolagen semula. Vitamin A sangat bagus untuk membantu membina kolagen dan membantu tona kulit yang sekata.

Usia 50an

Faktor utama untuk kulit ketika usia mencapai 50 tahun adalah estrogen. Apabila kadar estrogen mula menurun, kulit juga menjadi kering, dan kitaran penghasilan sel kulit juga mula menjadi semakin lambat. Kulit boleh jadi semakin nipis, menggeleber, berkedut-kedut kerana lebih banyak kolagen dan elastin yang hilang.

Pelembap sangat penting pada usia ini, di samping terus-terusan memberikan nutrien untuk kulit melawan kesan kehilangan kolagen dan menggalakkan perolehan sel kulit yang lebih besar. Menjaga kulit dengan produk yang membantu memerangi garis halus, kedutan, perubahan warna kulit dan kendur, sementara pada masa yang sama memberikan manfaat memastikan kulit sentiasa segar, lembap dan sihat sehingga pada tahap sel kulit.

Youth Skincare Sesuai Untuk Semua Lapisan Umur

Shaklee memberikan anda solusi untuk semula lapisan umur.

 • 100% vegan
 • bebas kekejaman (tidak diuji pada haiwan)
 • sesuai untuk kulit sensitif
 • hipoalergenik
 • tidak menyumbatkan liang pori
 • diuji oleh ahli dermatologi
 • diuji oleh ahli oftamologi

Ramuan hebat dari sumber botani sebagai bahan utamanya;

Dan keputusan ujian klinikal yang sangat mengujakan!

 • kulit kelihatan lebih muda
 • memperbaharui tekstur kulit
 • menaikkan seri wajah
 • mengurangkan kedut wajah
 • menegangkan

100% dari mereka yang diuji, telah membuktikan secara klinikal bahawa kulit tampak lebih muda seawalh hari ke 7 penggunaan.

Dan lebih mengujakan bila 2/3 daripada mereka mendapat kembali usia kulit yang 10 tahun lebih muda!

Maka tak hairanlah walaupun baru guna beberapa hari sahaja, kesannya (klik untuk melihat testimoni bergambar) sangatlah mengujakan sesiapa sahaja yang melihatnya.

Dah ramai yang mula merisik-merisik dan tak sabar menunggu Youth Skincare ni berada di pasaran Mac 2018 nanti.

Anda nak juga?

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi saya

Yana  019-9109009

atau klik icon di bawah ini.

beli Set Jantung Sihat Shaklee Online

Atau..

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009 (klik)

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Pilih Penjagaan Kulit Yang Betul Untuk Setiap Lapisan Umur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge