4 soalan popular tentang suplemen ni yang paling banyak menjadi persoalan. Paling banyak ditanya, dan paling sering Cik Puan VK santuni.

Sebenarnya keempat-empat persoalan ni dah pun Cik Puan VK terangkan sebelum ini. Tetapi memandangkan ianya paling popular, maka Cik Puan VK compilekan di sini sekali gus ye. Memudahkan anda untuk merujuk dan menjadikan panduan.

4 Soalan Popular Tentang Suplemen Yang Sering Ditanya

#1 ~ Bolehkah saya mengambil suplemen bersama teh atau kopi?

Ni memang persoalan paling top. Setiap kali Cik Puan VK dapat customers baru pun mesti soalan ini juga yang ditanya.

“Ada pantang tak ambil suplemen ni? Boleh tak nak minum teh atau kopi?”

Sebenarnya tak ada pantang larang pun. Tak ada salah pun nak minum kopi atau teh. TETAPI… kafein yang terkandung di dalam teh dan kopi ini mengganggu penyerapan nutrien atau vitamin ke dalam badan. Boleh minum kopi atau teh tapi kami cadangkan anda mengambilnya 15 minit sebelum makan suplemen atau selepas 1 jam makan suplemen.

Jadi, peminat kopi dan teh tu jangan sedih-sedih tau. šŸ™‚

Baca: Ambil Shaklee Kena Pantang Makan dan Minum ke?Ā (klik)

#2 ~ Apakah Resveratrol?

Resveratrol merupakan sejenis polifenol, sebatian semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan dan sayur-sayuran. Resveratrol merupakan antara polifenol yang paling mujarab kerana kelebihannya sebagai antioksidadan anti-keradangan. Ia telahdibuktikan dapat membantu menyokong proses penuaan yang sihat di peringkat sel.

Resveratrol banyak terdapat di dalamĀ buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus.Ā Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenisĀ muscadineĀ adalah anggur yang mempunyaiĀ tahap resveratrol paling tinggi.

#3 ~ Apakah Maksud Non-GMO

Ini paling popular dan sinonim dengan ESP. Sebut ESP je terbayang soya, sebut soya je ternampak la pula bayangan-bayangan pemangkin kanser la, tak baik untuk kesihatan la, memudaratkan tubuh badan la.

Tapi berbeza tau ESP Shaklee ni dari soya yang Non-GMO.

NON-GMO bermaksud ā€œnon-genetically modified organismsā€. GMO (organisma yang telah diubah suai secara genetik) adalah tumbuhan, haiwan, mikroorganisma atau organisma lain yang genetiknya telah diubahsuai menggunakan teknik pengubahsuaian genetik atau teknik kejuruteraan.

Di dalam bidang pertanian, GMO adalah perkara biasa untuk memastikan hasil tuaian lebih tahan lama, kelihatan lebih segar, dan lebih tahan dengan racun perosak. Pakar saintis dan kesihatan telah banyak menyatakan risiko tehadap kesihatan dan persekitaran akibat daripada makanan GMO iniĀ (klik)

#4 ~ Adakah saya boleh ambil Zat Besi bersama-sama Kalsium?

Pengambilan kalsium mungkin boleh menyebabkan gangguan penyerapan apabila diambil bersama zat besi. Namun gangguan penyerapan tersebut hanya berlaku pada jumlah yang sangat kecil (kurang daripada 500mg/pengambilan).

Pengambilan suplemen kalsium sebelum tidur dan suplemen zat besi di siang hari adalah cara mudah untuk mendapatkan khasiat maksimum dari kedua-dua nutrien tersebut.

Sumber: ShakleeToday

Anda Mempunyai Persoalan Tentang Suplemen Atau Vitamin?

Nak tanya soalan lain? Nak kami bantu anda selesaikan apa yang membelenggu fikiran tentang persoalan-persoalan yang berkaitan vitamin yang anda makan?

Jangan susah hati, hantarkan soalan berkaitan nutrisi kepada kami (pihak Shaklee Malaysia) menerusi email [email protected]

Yang lagi best, kalau anda memang ahli berdaftar, boleh terus berhubung dengan Nutritionist Shaklee untuk mendapatkan kepastian tentang apa sahaja persoalan anda.

Belum mendaftar ahli? Alaaa… tak susah pun, jom submit online sahaja.

Daftar ahli dengan hubungi kami, atau boleh register sendiri online di bawah ini

Daftar keahlian Shaklee segeraĀ daftar ahli shaklee

Login di sistem ShakleeĀ www.shaklee2u.com.myĀ dengan menggunakan ID dan password yang diberikan pihak Shaklee menerusi SMS.

Layak membuat pembelian terus dengan harga ahli serta merta bersama yuran pendaftaran.

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee diĀ [email protected]Ā atau boleh hantarkan sms/whatsapp keĀ 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD areaĀ Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos keĀ seluruh MalaysiaĀ termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

4 Soalan Popular Tentang Suplemen Yang Sering Di Tanya
Tagged on:         

5 thoughts on “4 Soalan Popular Tentang Suplemen Yang Sering Di Tanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge