Kulit berseri memang menjadi idaman semua wanita. Tipulah kalau ada yang kata

“tak kisahla tak cantik tak berseri pun..janji bahagia…”

Alaaa… tapi kalau dapat kulit yang berseri tu kira bonus la kan. Hakikat sebenarnya memang semua pun nak cantik. Dah fitrah manusia kan.

Kalau tengok kulit artis-artis dan selebriti kat tv mesti tertanya-tanya apa yang dia makan? Pakai skincare apa? Pakai mekap apa? Kulit yang cantik ni bukan sahaja memberikan keyakinan kepada tuan empunya diri, tetapi juga boleh memberikan aura positif dan tenaga untuk melalui hari-hari yang produktif.

The Radiant 4 Untuk Kulit Berseri, Halus dan Sihat

Selain dari penjagaan luaran, penjagaan kesihatan dalaman juga sangat penting demi memastikan kulit cukup nutrien untuk kekal cantik dan berseri. Dari pemakanan yang sihat jugalah terhasilnya sel-sel kulit yang lebih cantik dan sihat. Bukan itu sahaja, nutrien yang sihat ini juga boleh mengembalikan keanjalan kulit semulajadi, memberi perlindungan dari kerosakan oksidatif di samping mengekalkan kelembapan untuk sentiasa tampak lebih muda.

Inilah rahsianya dengan  Set The Radiant 4 ~ Discover Beauty Within gitu!

Protein Membina Kulit Yang Sihat

Badan (sel) kita sebenarnya dihasilkan dari protein. Oleh sebab itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana:

  • Membekalkan asid amino penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk n fungsi kulit yang optimum.
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.

Tingkatkan Keanjalan Kulit Dengan Kolagen

Kolagen adalah struktur penting untuk kulit. Ia mengekalkan keanjalan kulit dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan kita boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan kita kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk;

  • Kulit yang lebih anjal.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
  • Mengurangkan parut.

Perlindungan Antioksida Dengan Vitamin C

Vitamin C, bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan kita tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

Kekalkan Kelembapan Kulit Dengan GLA (klik)

Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan.

Apa Yang Set The Radiant 4 Berikan?

The radiant 4 shaklee

Kombinasi 4 nutrien penting ini;

  • Protein ESP (RM161.25)
  • Shaklee Collagen Powder (RM298.00)
  • Vitamin C (RM97.50)
  • GLA Complex (RM91.25)

Bonusnya, Set Radiant 4 bukan sahaja membantu kulit cantik dan sihat, tetapi juga membantu kesihatan badan keseluruhannya. Nutrien yang lengkap juga membantu sistem imun yang kuat demi membina kekebalan tubuh badan melawan jangkitan atau serangan bakteria. Bonus lagi, sel-sel yang sihat juga menggalakkan pertumbuhan rambut dan kuku yang sihat cantik.

Tak kurang juga membantu masalah bulanan wanita seperti PMS, haid tak teratur, juga membantu dari segi kesuburan dan merancang kehamilan.

GLA Complex Shaklee pula dari minyak bunga borage dan bunga matahari juga sangat sinonim sebagai pelindung kulit daripada cahaya uv matahari.

Nak dapatkan SET THE RADIANT 4 dengan segera? Boleh klik terus di sini!

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di [email protected] atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Kulit Berseri, Halus Dan Sihat Dengan “The Radiant 4”

3 thoughts on “Kulit Berseri, Halus Dan Sihat Dengan “The Radiant 4”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge