Cik Puan VK ni jarang-jarang je pun dapat peluang bercuti bersama keluarga. Masing-masing penuh jadual. Encik suami dengan urusan kerja sana-sini. Anak-anak pula hampir setiap minggulah juga penuh aktiviti sekolah mereka. tapi masa untuk bersama tetap juga kami plan. Tak dapat bercuti beberapa hari, kita cuba la juga sehari atau paling tak pun outing pagi balik petang la kan.

Dan kalau dah ada anak-anak ribena ni, dah jadi kewajipan la memilih tempat ada pool! Jauh dekat tak jadi masalah. Yang penting mesti ada pool. Taman tema air ke..hotel yang ada kolam ke. Tu dah cukup bagus sangat-sangat dah untuk mereka.

Jadi, mengambil kira beberapa faktor untuk ibu-ayah dan anak-anak;

  • pergerakan fizikal ibu ayah ni mesti tangkas dan cepat. Nak berkejar dengan anak kecil lagi. Nak monitor anak-anak melompat-lompat berenang-renang lagi
  • bila dah seharian berendam di kolam, sejuk. Kemungkinan anak-anak boleh batuk-batuk dan selsema
  • bilik hotel juga ada aircond… dan tak boleh nak off walaupun sejuk sebab tak ada kipas pun kan…
  • waktu bercuti, kesihatan mesti tip-top. Tak best kalau sorang tak sihat, satu family pun rasa tak enjoy nak berholiday bila tak cukup korum

3 Vitamin Bercuti Yang Tak Boleh Tinggal

Mengambil kira faktor-faktor itu la jadinya Cik Puan VK sebagai ibu, isteri, dan surihati keluarga ni wajib la selit awal-awal 3 vitamin penting ni dalam bagasi. Tak sempat masuk bagasi, kita sumbat je dalam handbag ibu yang dah ala-ala bag doraemon tu. Senang je kan sebab botol-botol vitamin yang Cik Puan VK tak boleh tinggal ni pun ringan dan kecik molek je.

Apa 3 vitamin tu?

Ni haaaa dia… Ostematrix, Omega Guard, dan Nutriferon!

Ni sebagai ikhtiar dan persediaan sahaja la kan. Mana ibu ni terdaya nak ikhtiar, kita ikhtiar sehabis baik untuk keluarga. Cik Puan VK bawa Ostematrix ni untuk diri sendiri dan suami. Untuk cergas cerdas dan bergerak aktif gitu. Kuat tulang dan sendi nak kejar anak-anak, nak lompat-lompat macam anak-anak sekali. Hahahah kata berholiday kan, wajibla mak ayah pun jadi anak-anak balik gitu. Tambahan pula kalau travel jauh yang kena duduk berjam-jam dalam kereta (suami drive) atau pun naik flight kan. Ostematrix ni memang bantu badan rehat dan cepat recharge!. Suka!

Omega Guard ni wajib untuk anak-anak la. Sebelum terjun pool tu kita bagi makan Omega Guard dulu. Boleh bantu panaskan badan, anti-radang, bantu elakkan selsema dan batuk-batuk akibat sejuk berendam. Lepas mandi, malamnya kita bagi lagi sebiji. Untuk tidur lena walaupun sejuk dalam aircond.

 

Nutriferon ni perisai untuk perlindungan dari apa-apa jangkitan sahaja. Bantu sistem imun kuat maklumla musim bercuti ni la kontek dengan pelbagai bangsa, bercampur-campur dengan orang asing juga yang berlainan latar belakang kesihatan dan gaya hidup kan. Jadi mana yang boleh kita cegah, kita cuba sehabis baik.

Kalau Cik Puan VK suka buat Nutriferon ni macam 1st aid kit gitu. Sakit perut ke, cirit-birit ke, rasa nak demam-demam ke, semua Cik Puan VK cari Nutriferon.

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

3 Vitamin Wajib Dibawa Bila Bercuti Bersama Keluarga
Tagged on:         

8 thoughts on “3 Vitamin Wajib Dibawa Bila Bercuti Bersama Keluarga

Leave a Reply to Yana VitaminKita Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge