Entry ini rentetan dari entry sebelum ni tentang hemoglobin rendah ketika mengandung. Cik Puan VK nak berkongsi cerita tentang seorang ibu yang hamil 7 bulan ada hubungi kami 2 minggu lepas. Mengandu tentang HB nya menurun dan waktu itu cuma 10.8 g/dl.

“Perbualan” bertarikh 23hb Dis 2016

Dah buntu dengan apa yang perlu dibuat, dan sedikit informasi dari kawan-kawan tentang kebaikan Shaklee, beliau kontek Cik Puan VK minta konsultasi tentang apa yang sesuai diamalkan untuk membantu HBnya naik.

Cadangan Vitamin Untuk Ibu Mengandung Low HB

Jadi Cik Puan VK cadangkan beberapa vitamin Shaklee;

  • Vitalea Iron Formula ~ mengandungi zat besi dan lengkap 28 vitamin dan mineral, multivitamin tertua yang dah lebih 100 tahun di pasaran
  • Sustained Release Vitamin C 500mg ~ peranan vitamin C bukan sahaja untuk meningkatkan sistem imun ibu, tetapi juga membantu dalam penyerapan zat besi yang lebih baik
  • B Complex ~ lengkap 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folik dalam satu pil. Asid folik membantu pembentukan sel darah merah yang berfungsi membekalkan oksigen dan nutrien ke seluruh badan

HB Naik dari 10.8 g/dl kepada 12.7 g/dl Selepas 2 Minggu

Dan pagi ini… Cik Puan VK dapat berita gembira dari beliau!! Hanya selepas 2 minggu, HB dari 10.8 g/dl naik kepada 12.7 g/dl. Alhamdulillah.. Syukur sangat-sangat. Allah juga yang mengizinkan dan vitamin ini hanya sebagai asbab.

Wassap pagi tadi (5hb Jan 2017) selepas 2 minggu

“alhamdulillah lepas makan vitamin Shaklee tu, HB terus naik 12.7 g/dl… Kalau tahu dari mula lagi dah ambil Shaklee.. Penat je makan ubat klinik selama ni.. So nanti kalau mengandung kali kedua, dah boleh terus ambil Shaklee je..”

Alhamdulillah. Dah tak perlu nak runsing pening kepala. Apa yang perlu sekarang, teruskan amalkan sehingga bersalin. Dan boleh juga diteruskan selepas bersalin untuk kesihatan optimum. Seronok sangat Cik Puan VK pun 🙂

Yang penting, cara makan mestilah betul untuk membantu zat besi lebih efektif diserap oleh badan.

Antara Tips Untuk Menaikkan Bacaan HB

Beberapa tips ini boleh dicuba untuk mebantu menaikkan bacaan HB yang rendah. Atau sekurang-kurangnya membantu serapan zat besi yang lebih efektif;

  • banyakkan mengambil asid folik, vitamin C, zat besi dan juga vitamin B12.
  • kurangkan pengambilan makanan dan minuman yang mengganggu penyerapan zat besi seperti kafein, makanan banyak serat, kalsium (elakkan makan serentak dengan zat besi)
  • rehat yang cukup
  • melakukan senaman yang bersesuaian dengan keadaan diri yang sedang mengandung

Bagaimana mahu mendapatkan Vitamin Untuk HB Rendah?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan hari ini, boleh terus membuat pembelian secara online di sini (klik). Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Set ini akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee Malaysia. Selepas itu, boleh hubungi kami untuk konsultasi dan cara pengambilan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian.

esell shaklee

_________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Hemoglobin Darah Ibu Mengandung Naik Selepas 2 Minggu
Tagged on:                 

2 thoughts on “Hemoglobin Darah Ibu Mengandung Naik Selepas 2 Minggu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge