Sakit Sengal Lutut Berkurang Dengan Bantuan Kolagen | Kolagen selalu kita kaitkan dengan kecantikan je kan? Ambil kolagen untuk kulit cantik, untuk awet muda. Tapi ramai yang tak mengetahui bahawa peranan dan kebaikan kolagen adalah lebih luas dari itu. Antara salah satu darinya ialah dengan membantu kesihatan sendi yang baik.

Cik Puan VK nak berkongsi satu kisah Master Hj Roslan Ghazali yang dah lebih 26 tahun dengan Shaklee, dan baru pertama kali mencuba Shaklee Collagen Powder. Tanpa sedar, sakit sengal lutut yang beliau alami menunjukkan perubahan positif. Alhamdulillah… beribadah pun lebih selesa.

Testimoni Sakit Sengal Lutut dan Collagen Powder

“Sebagai pengamal tegar Shaklee lebih 26 tahun saya ambil semua produk dengan bersungguh-sungguh kecuali collagen powder (dalam fikiran biar isteri je makan untuk lebih cun)

Beberapa bulan(sejak Desember 2015) selepas saya banyak buat kerja berat seperti panjat bukit tengok dusun,buat gardening landscape sendiri serta memandu ulang alik ke Kedah 2-3 kali sebulan. Akibatnye tumit dan lutut saya mula sengal dan sakit. Amat terasa bila nak bagun dari sujud. Takkan dah tua sangat kot..umur baru 56 tahun..

Selama 2 minggu saya bertekad untuk amalkan Collagen Powder 1-2 sachets setiap hari bersama ESP dan produk-produk lain…hasilnye amat positif.

Apa yang saya rasakan amat menakjubkan sengal dan sakit sudah lega (hilang)..semangat untuk terus berjalan dan berlari makin tinggi. Alhamdulillah.” ~ Master Haji Roslan Ghazali

Bagaimana Kolagen Membantu Kesihatan Sendi?

Pergerakan sendi yang optimum adalah hasil daripada sendi yang lembut, tisu sendi yang sihat serta anjal. Kolagen adalah komponen penting dalam tisu dan tulang rawan yang sangat diperlukan untuk kesihatan sendi. Penyelidikan secara meluas menunjukkan bahawa pengambilan kolagen boleh menyumbang kepada kesihatan sendi dengan membantu meningkatkan pemulihan selular dan juga merangsang pertumbuhan tisu tulang rawan sendi baru.

Ketersediaan kolagen yang mencukupi adalah penting untuk tubuh membina dan memperharui sel-sel protein. Ia adalah elemen penting dalam tisu penghubung dan tulang rawan di mana kedua-duanya adalah tonggak penting untuk sendi yang sihat dan pergerakan sendi yang baik.

kolagen bantu sendi sihat

Kolagen dalam badan kita akan berkurangan sebagai sebahagian daripada proses penuaan, yang menyumbang sebahagian besarnya mengapa risiko kesihatan sendi yang lemah dan keadaan kronik seperti arthritis meningkat dengan peningkatan usia. Degenerasi kolagen dengan umur adalah yang paling jelas ketara dan boleh dilihat adalah pada kulit: kedut dan kendur adalah penanda visual luar degenerasi kolagen. Manakala dari segi dalaman yang kita tidak nampak secara jelas pula, kehilangan kolagen boleh mengakibatkan kelemahan tulang, otot, sendi serta tisu-tisu penghubung.

sakit sengal lutut dan kolagen

Mereka yang kerap melalukan kerja berat atau atlit yang kuat bersukan paling tinggi risikonya mengalami kehilangan kolagen di sendi penghubung ini dengan lebih cepat. Bertambah-tambah lagi dengan faktor usia yang semakin meningkat.

kolagen untuk sendi dan sakit lutut

Terdapat bukti klinikal yang kukuh bahawa pengambilan kolagen secara positif boleh memberi manfaat kepada kesihatan sendi, serta menyediakan kelegaan simptom dan membantu pemulihan. Atlit khususnya boleh mempertimbangkan suplemen kolagen sebagai langkah perlindungan, atau berpotensi mengurangkan masa pemulihan daripada ketidakselesaan sendi berterusan atau kecederaan sukan.

Credit info: Sports Injury

Bagaimana mahu mendapatkan Collagen Powder?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Collagen Powder hari ini, boleh terus membuat pembelian Collagen Powder secara online di sini (klik). Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Collagen Powder akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee Malaysia. Selepas itu, boleh hubungi kami untuk konsultasi dan cara pengambilan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian.

esell shaklee

_________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Sakit Sengal Lutut Berkurang Dengan Bantuan Kolagen

2 thoughts on “Sakit Sengal Lutut Berkurang Dengan Bantuan Kolagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge