Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak | Sejak akhir-akhir ini ramai betul yang cari Set Enfuselle untuk kulit berminyak ni. Dan baru Cik Puan VK sedar yang tak pernah share dalam blog lagi. Cuma ada share di fanpage Vitamin Kita dan juga instagram yana_vitaminkita sahaja.

Jadi lebih baik Cik Puan VK post kat sini supaya senang nak cari kan. Sebelum tu, kita tengok dulu gambar ni nak kenal pasti kulit kita ni tergolong dalam jenis mana.

kenali jenis kulit anda

Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak.

Mungkin sinomin dengan masalah orang kita yang kebanyakannya kulit berminyak, jadi permintaan kepada set ini pun banyak la juga.

Ada 4 produk dalam Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak;

enfuselle untuk kulit berminyak
Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak

1. Purifying Cleansing Gel (177ml) ~ Pencuci muka yang lembut, menyingkirkan minyak kotoran dan kesan mekap di kulit wajah, mencerahkan kulit dan memberi PH yang seimbang kepada kulit wajah.

2. Purifying Toner (177ml) ~ Menghentikan kerosakan oksidatif, meneutralkan sel-sel kulit rosak akibat air yang paip yang kotor, menyegar dan menghaluskan kulit, mengecilkan liang-liang pori dan mengurangkan kulit berminyak.

3. Balancing Moisturizer (48g) ~ Menyubur, melembabkan dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah anda. Menjadikan kulit wajah anda halus dan tidak berkilat. Sesuai dipakai tidak kira siang atau malam. Boleh juga dijadikan “alas mekap” sebelum memakai bedak asas.

4. Eye Treatment (14ml) ~ Mengurangkan garis-garis halus disekitar kawasan mata anda, mengurangkan kesan lebam dan eye bag di bawah mata. Sesuai juga digunakan di bahagian leher dan mulut.

Perlukah Pakai Satu Set Lengkap?

Ianya lebih baik untuk kita pakai satu set lengkap untuk kesan yang lebih bagus dan efektif. Tapi terpulang juga kepada budget dan keperluan masing-masing. Kalau tak ada masalah lebam bawah mata, boleh juga cuma amalkan 3 produk sahaja tanpa Eye Treatment Gel.

Apa Beza Dengan NutriWhite?

Ramai juga yang confuse macamna nak tahu patut pilih NutriWhite atau Enfuselle ni. Sebenarnya semua pun best. Dan dihasilkan pun setelah bertahun-tahun dilakukan ujikaji. Ujian klinikal pun ada. Ada banyak-banyak rangkaian produk ni untuk kita boleh membuat pilihan berdasarkan budget kita juga. Jadi, kita pun banyak pilihan yang bagus dan berkualiti juga mampu untuk dimiliki. ??

Ok, meh Cik Puan VK bantu anda secara roughly ye macamna nak tahu kenapa perlu pilih Set Enfuselle untuk kulit berminyak ini berbanding NutriWhite;

  1. Sekiranya kulit muka anda TERLALU BERMINYAK (tak berminyak teruk boleh pilih NutriWhite)
  2. Sekiranya ada masalah JERAWAT YANG TERUK (jerawat ala-ala manja pun boleh pilih NutriWhite)
  3. Sekiranya ada masalah LEBAM BAWAH MATA (kalau tak ada boleh beli loose items sahaja dan tak perlu set)

Jadi, kalau anda ada masalah no 1 dan no 2 tu, bagus sangat pilih Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak ini.

Confuse lagi, nanti hubungi Cik Puan VK ye. Kami cadangkan yang terbaik untuk anda. Dan tak lupa juga, lepas pembelian pun kami kongsikan juga cara terbaik nak apply.

***Enfuselle juga ada set untuk kulit kering. Nanti Cik Puan VK share dalam entry lain pula ye. Campur-campur nanti confuse lagi ?

Apa Kata Pengguna Enfuselle Untuk Kulit Berminyak?

testimoni enfuselle untuk kulit berminyal
Credit sumber; soleh.net
testimoni enfuselle kulit berminyak 3
Credit sumber; ummiadni.com

testimoni enfuselle kulit berminyak

testimoni enfuselle kulit berminyak 2

 

Untuk hasil yang lebih bagus dan berkesan, Cik Puan VK syorkan selama 1 hingga 3 bulan. Ada situasi jerawat semakin naik pada permulaannya, tetapi teruskan sahaja kerana ini hanyalah proses pembaik pulih atau juga kita kenali sebagai healing crisis.

Bagaimana nak dapatkan Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan set ini atau mana-mana salah satunya hari ini, boleh terus membuat pembelian secara online di sini (klik). Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. Set ini akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee Malaysia. Selepas itu, boleh hubungi kami untuk konsultasi dan cara penggunaan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian.

esell shaklee

_________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak
Tagged on:         

2 thoughts on “Set Enfuselle Untuk Kulit Berminyak

Leave a Reply to Noriza Rahman Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge