Krim Rawat Tumit Merekah | Pernah tak anda alami tumit merekah atau pun ada juga yang panggil tumit pecah? Dulu saya selalu je kena. Kadang-kadang rasa nak marah pulak sebab bila pakai stoking, senang je stoking tu jadi berbulu-bulu sebab terkena pada tumit merekah yang kasar dan tajam-tajam. Bila nak tidur, tarik selimut, sangkut-sangkut pula pada tumit merekah tu. Ish, potong mood betul kan?

Testimoni Herbal Blend Shaklee Rawat Tumit Merekah.

Anda ada masalah yang sama? Dah cuba macam-macam cara, tak jalan juga? Nah, jom cuba krim serbaguna Herbal Blend Shaklee ni. Meh sini saya belanja koleksi testimoni Herbal Blend rawat tumit merekah. Ramai yang gembira dengan hasil yang diperolehi. Alhamdulillah.

testimoni tumit merekah 4
Testimoni 1 ~ credit to myfreshvita.com
testimoni tumit merekah 3
Testimoni 2 ~ kesan ketara seawal 3 hari
testimoni tumit merekah 1
Testimoni 3 ~ dah licin dan lembut selepas 3 hari
testimoni tumit merekah 2
Testimoni 4
testimoni tumit merekah 5
Testimoni 5


Memang serbaguna sangat krim ni. Dah la harga murah, serba guna pula tu kan. Bukan pada tumit yang merekah sahaja kita boleh sapu krim ni, tapi pada bahagian kulit yang kering dan kasar juga boleh. Sesuai untuk masalah kulit yang ringan. Saya pernah kongsi tentang krim ini juga selamat untuk ruam bayi dan boleh merawat luka-luka kecil juga. Eh, banyakla kegunaannya.

herbal blend cream

Bagaimana Herbal Blend Shaklee Rawat Tumit Merekah?

Kandungan krim Herbal Blend ini memang terpilih dan sangat berkesan untuk pembaikan kulit. Bahan utamanya iaitu herba sage, yarrow, horse chestnut dan rosemary memang terkenal sejak turun-temurun untuk merawat masalah kulit.

Tumit merekah ini biasa terjadi atas beberapa faktor iaitu;

  • Kekurangan air menyebabkan kulit menjadi kering, berkilat, bersisik dan akhirnya keras diikuti dengan rekahan.
  • Genetik atau baka. Jika keluarga anda mempunyai kulit yang kering, biasanya anda juga cenderung berdepan dengan masalah tersebut.
  • Pertambahan berat badan turut menyebabkan tumit pecah
  • Sepanjang tempoh hamil. Ia dikaitkan dengan pertambahan berat badan dan perubahan hormon.
  • Rekaan kasut yang tidak sesuai dan terlalu ketat. Pemakaian kasut tumit tinggi yang terlalu lama juga menyebabkan tumit mendapat tekanan yang tinggi.
  • Tidak memakai stoking ketika bersukan menyebabkan kulit mudah tercedera.

Sumber: Mingguan Wanita

Di sinilah peranan 4 bahan utama krim Herbal Blend tadi merawat masalah tumit merekah ini. Bagaimana?

Sage ~ sage menghasilkan minyak yang dipanggil linalyl acetate yang berperanan mengimbangi dan menghasilkan minyak pada kulit secara semulajadi, mengurangkan masalah kulit terlalu kering atau terlalu berminyak, dan hasilnya kulit yang berganti lebih sihat dan cantik.

Yarrow ~ berperanan hampir sama seperti herba sage yang digunakan sebagai rawatan kulit kering. Mampu membantu kelembapan kulit dan menghaluskan kulit juga.

Horse chestnut ~ kandungan saponins di dalam horse chestnut ini boleh merawat dan membersihkan kulit, menanggalkan kulit-kulit mati dan melembutkan kulit

Rosemary ~ rosemary juga membantu mengekalkan kelembapan kulit dan sangat sinonim dengan rawatan kecantikan kulit juga

Istimewa kan? Sebab itulah saya sendiri pun sangat suka krim ni. Paling best, apa-apa kecederaan pada kulit walaupun sedikit memang terus cepat-cepat sapu Herbal Blend juga. Kalau nak halau nyamuk tak bagi dekat-dekat dengan kita pun sesuai sangat sapu krim ini nipis-nipis kat badan especially kalau ada anak kecil dan time balik kampung tu. Cubalah dan rasainya sendiri. Anda mesti berpuas hati.

testimoni herbal blend

Nak dapatkan Herbal Blend Multi Purpose Cream?

Anda boleh menghubungi kami untuk pesanan atau boleh juga mendapatkannya terus di sini dengan pembelian melalui kad kredit atau kad debit. Selepas itu, boleh hubungi kami untuk konsultasi dan cara pemakaian yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian.

esell shaklee

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Krim Rawat Tumit Merekah
Tagged on:     

2 thoughts on “Krim Rawat Tumit Merekah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge