Vivix Semasa Mengandung | Persoalan yang seringkali say terima. Ramai yang confuse bila mengetahui yang Vivix bagus untuk kesihatan sel-sel badan sehingga ke sel DNA. Jadi, ramai yang beranggapan Vivix suplemen terbaik untuk memastikan badan sentiasa cergas dan sel-sel badan sihat semasa mengandung.

Bolehkah Ambil Vivix Semasa Mengandung?

Sebenarnya saya dah pernah huraikan sedikit tentang golongan yang tidak digalakkan mengamalkan Vivix di sini sedikit masa dulu (klik pada warna hijau).

Pada botol dan kotak Vivix itu sendiri pun ada tertera;

“Caution: NOT intended to use by children, or by pregnant or lactating women”

vivix semasa megandung

Kenapa Tidak Sesuai Amalkan Vivix Semasa Mengandung?

Vivix adalah suplemen ekslusif, berpaten resveratrol-polifenol dengan bahan-bahan hebat hasil penyelidikan berpuluh-puluh tahun dan terbukti memberi kesan positif terhadap 4 mekanisme utama penuaan selular, termasuk pertahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel dan prestasi sel. Bahan-bahan dalam Vivix telah terbukti dan ditunjukkan boleh membantu melindungi dan membaiki kerosakan DNA, secara positif mempengaruhi gen umur panjang, mendiami semula mitokondria untuk menghasilkan tenaga dan pembentukan perlahan protein AGE (plak dalam sel-sel kita).

Dikatakan bahawa kandungan resveratrol Vivix ini sangat tinggi malah lebih 10x ganda lebih tinggi berbanding resveratrol biasa.

Apa-itu-Resveratrol (1)

vivix kaya resveratrol

Selamatkan Resveratrol Semasa Mengandung?

Saya kongsikan beberapa sumber yang saya dapat si sini ye. Sumber ini sebenarnya saya dah pernah kongsikan, tetapi kali ini saya “huraikan” dengan lebih mudah.

Sumber 1

“Jangan mengambil suplemen resveratrol sekiranya anda ibu hamil. Resveratrol boleh mengakibatkan masalah pankreas pada pembesaran fetus, berdasarkan researchBeneficial and cautionary outcomes of resveratrol supplementation in pregnant nonhuman primates, yang diterbitkan dalam talian pada 2 Jun, 2014 di dalam FASEB Journal (Federation of American Societies of Experimental Biology.) Satu kajian kerjasama dari Oregon Health & Science University dan University of Colorado-Denver memberi amaran dan melarang keras terhadap pengambilan resveratrol oleh wanita hamil. Disebabkan hasil yang diperolehi dari kajian itu, para pengkaji sangat-sangat menyarankan wanita hamil MENGELAKKAN diri dari mengambil resveratrol sebagai makanan tambahan.”

Sumber: www.examiner.com

Sumber 2

“Selain daripada faedah-faedah yang dibincangkan sebelum ini, resveratrol juga didapati amat baik untuk anti-penuaan. Resveratrol memelihara dan memulihara sel-sel badan kita daripada kerosakan. Ia memberikan tenaga kepada sel-sel badan kita untuk melawan kerosakan dan kuasa yang cukup untuk kembali memulihkan kerosakan yang sedia ada. Resveratrol juga membantu dalam penurunan berat badan. Walaupun anda mengambil sejumlah kalori yang banyak, berat anda tidak meningkat sekiranya konsisten mengamalkan resveratrol

Atas faktor-faktor inilah yang menjadi penyebabkan mengapa resveratrol tidak digalakkan untuk wanita hamil dan menyusukan bayi.  Resveratrol seolah-olah mempunyai ciri-ciri ANTI-PERTUMBUHAN, yang dikhuatiri akan memberikan kesan yang buruk terhadap bayi anda. Akan tetapi anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor atau pakar perubatan yang mungkin lebih memahami tahap kesihatan anda dan bayi.”

Sumber: cafemom.com

Sumber 3

Dalam satu kajian lain pula menyebut suplemen resveratrol ini biasanya mengandungi dos yang tinggi dan boleh memberi masalah jangka panjang kepada kesihatan dan tumbesaran kanak-kanak, bayi (untuk ibu hamil dan menyusu). Dan kajian itu menyimpulkan bahawa resveratrol TIDAK SESUAI untuk golongan kanak-kanak dan ibu hamil juga menyusu.

Sumber: cilealimentos.com

Jadi, berdasarkan 3 sumber yang dikongsikan ini, kita boleh buat kesimpulan adalah amat tidak sesuai untuk mengambil Vivix semasa mengandung. Pastinya kita tidak inginkan sebarang “defect” pada janin dengan masalah pertumbuhan dan ketidaknormalan pankreas. Lagipun ibu mengandung memang perlu naik berat kan? Nak pastikan baby dapat membesar dengan sempurna. Kalau makan Vivix ni boleh dapat impak kurus la pulak. Lagi satu, Vivix ni antioksidan yang sangat kuat, dan boleh menyingkirkan apa-apa benda asing dari badan. Ibu yang mengandung pula bersifat tidak mempunyai antibodi dan sangat-sangat fragile. Kalau ada antibodi, badan akan bertindak menyingkirkan benda yang tak normal dari badan. Dan janin itu dikategorikan sebagai “benda asing” dalam rahim. Fragile kan? Jadi kalau boleh, elakkan ambil Vivix semasa mengandung.

Betul, Vivix semulajadi. Ramai yang dah mencuba dan Alhamdulillah tak ada kesan negatif apa-apa. Cuma apa yang saya kongsikan ini sebagai PERINGATAN sahaja. Terpulang juga kepada individu itu sendiri hendak mencuba atau tidak. Sebaik-baiknya berbincangkan dengan pakar kesihatan terlebih dahulu dan atas risiko sendiri.

Apa Cadangan Untuk Ibu Mengandung?

Boleh amalkan Set Lengkap Kehamilan ini. Ianya sesuai diamalkan sejak dari trimester pertama sehingga la bersalin. Nanti dah pantang pun boleh teruskan lagi. Cuma perlu tambah beberapa vitamin sahaja lagi untuk membantu pembaikan luka dengan cepat dan juga untuk membantu proses penyusuan susu ibu pula.

set mengandung shaklee

Kelebihan Set Ibu Hamil Shaklee

Mahu mendapatkan Set Lengkap Kehamilan Shaklee?

Anda boleh menghubungi kami untuk membuat pesanan. Atau, anda juga boleh membuat pembelian terus di sini dengan menekan butang di bawah. Kemudian, sila hubungi kami untuk konsultasi dan panduan pengambilan dengan cara yang betul dengan memberikan no invoice sebagai bukti pembelian.

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Vivix Semasa Mengandung
Tagged on:         

One thought on “Vivix Semasa Mengandung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge