Demam Berpanjangan: Mungkin GLA Complex Boleh Membantu | Musim tak menentu sekarang ni kan. Siang panas sangat-sangat. Bila petang hujan lebat pula. Penyakit pun senang je merebak. Kesihatan pun senang terganggu. Demam, sakit kepala berdenyut-denyut mungkin faktor utamanya tak cukup air. Tapi bagaimana nak berikhtiar bila asyik demam berpanjangan? Blood test clear, tak ada jangkitan penyakit apa-apa tetapi demam berpanjangan dan berlarutan.

demam berpanjangan

GLA Complex Bantu Atasi Demam Berpanjangan dan Berlarutan.

Tips ini baru saya tahu dari Master Norita Idris. Bila demam berpanjangan, beliau dan keluarga akan amalkan GLA Complex sebagai ikhtiar.

“Memang menjadi amalan kami sekeluarga kalau nak demam atau sakit kepala berlarutan amalkan makan GLA dan alhamdulillah ada beransur baik”

Bagaimana GLA Complex Membantu Bila Demam Berpanjangan?

GLA (gamma linolenik asid) adalah asid lemak Omega 6 yang diperlukan oleh badan untuk sistem yang teratur. Asid gamma linolenik biasanya digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan prostaglandin (bahan berupa hormon). Prostaglandin ini dipercayai terlibat dalam banyak proses dalam tubuh manusia, termasuk peraturan sistem imun.

GLA juga memainkan peranan yang penting meredakan radang pada keseluruhan tubuh badan kita, terutamanya apabila dimasukkan ke dalam membran sistem imun badan. Pada awal tahun 2010, sekumpulan penyelidik Taiwan mendapati bahawa GLA mengawal radang “molekul induk”, mengelakkannya daripada menghidupkan gen untuk cytokines radang dalam nukleus sel. Atau kata mudahnya GLA mengawal radang dari akarnya sebelum merebak ke sel-sel yang lain.

Rujukan: Cancer.org, www.lef.org

Di sinilah kaitannya bagaimana GLA Complex boleh membantu mengatasi masalah demam berpanjangan dan berlarutan. Tak percaya? Mungkin anda boleh mencuba dan rasainya sendiri *_^

Tak salah kan berikhtiar. Mungkin boleh membantu dan serasi mengatasi demam berpanjangan.

Fakta penting tentang GLA dari sumber “The Beneficial Omega 6 Fatty Acid

  • Gamma linolenic acid (GLA) is an unusual omega-6 fatty acid with powerful implications for human health.
  • Adequate GLA is required to maintain a healthy balance of anti-inflammatory signaling molecules in the body.
  • The enzyme that produces GLA from dietary fats decreases in activity with aging and in certain chronic conditions.
  • Increasing GLA intake overcomes this deficiency and can restore a healthy balance to suppress chronic inflammation.
  • GLA also may help to prevent inflammation-related changes implicated in the development of atherosclerosis and cancer.
  • GLA has proven benefits in inflammatory diseases such as eczema, asthma, and rheumatoid arthritis.

Antara Lain Kebaikan GLA Complex Shaklee

GLA Complex shaklee

Anda mahu mendapatkan GLA Complex Shaklee?

Anda boleh menghubungi kami untuk membuat pesanan. Atau, anda juga boleh membuat pembelian terus di sini dengan menekan butang di bawah. Kemudian, sila hubungi kami untuk konsultasi dan panduan pengambilan dengan cara yang betul dengan memberikan no invoice sebagai bukti pembelian.

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Demam Berpanjangan: Mungkin GLA Complex Boleh Membantu
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge