NutriWhite Shaklee: Awet Muda dan Cantik Semulajadi | Ramai yang excited dengan skin care NutriWhite Shaklee ni kan? Dan ramai juga dah mula konsisten mengamalkannya.

Teruja nak berkongsi testimoni dari seorang teman rapat saya, Puan Oja Samid admin Celik Nutrisi. Kulitnya memang cantik. Tak dimakan usia. Awet muda gitu kata orang. Mesti ada rahsia yang beliau nak kongsikan kan? ^-*

NutriWhite Shaklee: Awet Muda dan Cantik Semulajadi.

Tak perlu saya olah panjang-panjang ye, saya ambil direct je apa yang Puan Oja ni kongsikan dengan saya;

nutriwhite shaklee oja samid
Original gambar yang dikongsi. Tanpa edit dan tanpa mekap langsung! Agak-agak boleh teka tak umur Puan Oja ni? Kedutan pun tak nampak langsung kan? **mode jeles ON**

“Nie gambar 2 tahun lepas masa birthday celebration Affan kat sekolah S`pore. Masa nie saya guna set NutriWhite Shaklee (pencuci muka, toner, moisturizer) dengan konsisten beserta vits Shaklee. Suppin tanpa makeup, hanya moisturizer dan sunblock je. Bila sendiri rasa perbezaannya, memang sangat puashati lah dengan NutriWhite Shaklee nie.”

Wow!! Mengenali beliau secara peribadi pun memang beliau seorang yang sangat simple. Tak pernahla tengok Puan Oja ni bermekap. Kalau pakai bedak pun nipis-nipis je. Yakin keluar tanpa “contengan” di muka. Tak perlu mekap dah sebab memang dan cantik semulajadi. Apa yang buat Puan Oja ni jatuh cinta sangat dengan NutriWhite Shaklee yang beliau gunakan?

“Pencuci muka dia tak mengeringkan kulit, toner pun bantu kulit maintain lembap. Makeup remover pun berkesan sangat buang sel2 kulit mati dan juga blackhead kat hidung (saya yg tak pakai makeup pun dah rasa best, kalau yang pakai makeup lagilah wajib guna, kan?) Yang paling best ialah Night Cream nya..saya baru guna 2 hari, terkejut tengok muka sendiri pagi2. Patutlah kawan2 ramai dok puji sukakan Night Cream nie. Dah cuba baru faham kenapa..”

Memangpun skin care ni boleh kita feel dengan pengalaman orang bercerita. Tetapi perasaan dan pengalaman tu hanya boleh dirasai dan difahami bila kita mencubanya sendiri. Cewwaahh!! Tapi serius susah nak explain.

Kalau dah sekali mencuba NutriWhite Shaklee ni, mesti dah tak nak berpaling dah kan? Hehehe.. tu saya la, kalau orang lain mungkin pandangan berbeza. Cuba tanya Puan Oja ni apa beliau kata? Nak tukar brand lain tak?

“Dulu saya jenis `rajin` tukar brand, sampailah jumpa Shaklee. Alhamdulillah serasi, terjamin selamat n belanja pun tak besar serta tahan lama. Quality wise memang superb! Tak rugi invest, insyaAllah.

Cuma sebelum nie bila ada yang abis dan tak cepat2 beli baru, silap saya main guna je apa yg ada. Guna NutriWhite celup2 gitu. Terpaksalah terima bila kulit muka jadi bermasalah, kan? Pencuci muka dan toner2 lain yang saya dah cuba pun banyak yang buat kulit jadi kering dan pedih..”

Apa-apa produk yang kita guna pun tak boleh nak celup-celup. Keberkesananan pun jadi celup-celup sekejap ada sekejap tak ada macam biskut. Sebab tu keywordnya “kena konsisten”.

“Last2 NutriWhite juga yang dicari..

So la ni tengah fasa pemulihan, tak nak dah tukar2 brand lain. Mudah2an kulit akan kembali elok semula, insyaAllah. Wajiblah konsisten kalau nk dapat hasil yg baik, kan?
Jadi kalau kawan2 ada yang rasa nak bertukar skincare set, Shaklee pun ada produk yang boleh dicuba ikut kesesuaian kulit masing2 dan juga bajet.”

Betul! Rangkaian produk penjagaan kulit luaran Shaklee ada banyak sangat. Kami sedia membantu anda mengikut kesesuaian kulit dah budget masing-masing. Tak perlu terikut-ikut orang ni pakai ini boleh cantik, orang itu pakai itu kulitnya flawless. Kerana mungkin keperluan kita tak sama dengan mereka yang kita lihat. Sebaik-baiknya dapatkan konsultasi dari kami terlebih dahulu.

kulit cantik shaklee nutriwhite enfuselle
Rangkaian penjagaan kulit Shaklee. Bukan terhad kepada NutriWhite sahaja. Terdapat juga rangkaian Enfuselle yang bersesuaian dengan kulit muka dan budget anda. Tanya kami!

Rahsia Awet Muda

Pun begitu, bukan skin care Nutriwhite semata-mata yang menjadi amalan awet muda Puan Oja. Antara lain yang beliau kongsikan;

  • pengambilan air kosong anda cukup 2-3 liter sehari
  • banyak berjalan untuk memastikan tubuh anda sentiasa kekal aktif
  • memastikan badan anda mendapat cukup suplemen, kecantikan dalaman juga penting dan pilihan beliau sudah semestinya SHAKLEE yang halal dan semulajadi, vitamin yang paling asas untuk kecantikan luar dan dalam adalah vitamin E , vitamin C, B-Complex dan juga Protein ( pastikan yang bebas lemak seperti ESP (Soy Isolated Protein)
  • Tidur cukup 8 jam sehari

Panduan Set Kulit Cantik Shaklee” (di sini)

*** Cabaran Blogging bersama Blog SihatCantikMulus, EmakSkema, KeluargaSihatCeria, RatuNutrisi, dan MyInfoVitamin

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

NutriWhite Shaklee: Awet Muda dan Cantik Semulajadi
Tagged on:             

8 thoughts on “NutriWhite Shaklee: Awet Muda dan Cantik Semulajadi

Leave a Reply to Sujaihah Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge