Atasi Tidur Berdengkur Dengan Mudah | Anda tidur berdengkur? Atau pasangan anda berdengkur? Memang kita tak sedar kan kalau kita berdengkur. Tetapi dengkuran itu sebenarnya sangatlah mengganggu orang di sekeliling. Stressnya rasa kalau pasangan kita sedap je “mengaum” sedangkan kita tak boleh tidur!! Aaaaaarrrggghh!!

Teruja nak berkongsi satu testimoni Omega Guard yang dikongsi rakan seperjuangan Shaklee saya tentang masalah tidur berdengkur beliau yang dan “hilang” sama sekali

“saya tidur berdengkur.. selalu berdengkur.. kuat… kaki saya selalu sakit.. tangan saya selalu kebas bila bangun tidur. Saya amalkan Omega Guard, ssaya realise sakit kaki saya dah hilang, kebas tangan dah tak ada.. dan dengkur saya dah hilang!! Tiada lagi suara SELADANG!”

“kahak dalam dada dah tiada, resdung pun dah mula kurang, dan daya ingatan saya memang bagus!”

Wow!! Ikhtiar beliau memang dapat hasil pakej. Bestnya..

Kenapa Tidur Berdengkur Terjadi?

Tidur berdengkur (snoring) adalah disebabkan saluran udara dalam hidung yang terbuka luas, mengeluarkan bunyi (bergetar) apabila udara keluar masuk semasa bernafas. Hormon juga menyebabkan tisu-tisu hidung membengkak dan menambahkan lagi masalah.

tidur berdengkur

Terdapat kaitan yang mengatakan berdengkur juga disebabkan berat badan yang berlebih. Teorinya, ia disebabkan oleh lemak yang berlebihan di sekitar tisu-tisu lembut pada leher anda yang menyempitkan laluan udara dan menjejaskan pernafasan semasa tidur.

Jika kerap berdengkur dan sangat kuat, kita mungkin mengalami masalah apnea tidur obstruktif (obstructive sleep apnoea – OSA) yang agak jarang berlaku. Kita mungkin tidak tahu berapa terukkah masalah dengkur kita ini, tetapi pasangan kita mungkin boleh memberitahu kita.

OSA berlaku apabila laluan udara menjadi bertambah sempit, menyebabkan pernafasan terhenti seketika ketika tidur. Ini boleh berlaku sehingga 100 kali pada satu malam. *takutnyaaa*

Bahaya tau! Jangan ambil mudah masalah tidur berdengkur ini kerana bukan masalah biasa. Banyak risiko penyakit-penyakit lain yang kesan awalnya bermula dari berdengkur. Satu lagi jaga-jaga kalau pasangan tak tahan, dilepuknya muka kita dek kerana terlalu kuat bunyi ngauman tu. **ops!**

Sebelum menjadi bertambah serius, lebih baik langkah segera diambil. Boleh dapatkan tips mengatasi tidur berdengkur di sini ye kawan-kawan.

risiko-berdengkur

Bagaimana Omega Guard Membantu Masalah Tidur Berdengkur?

Omega Guard kan minyak ikan yang kaya asid lemak Omega 3. Asid lemak ini sangat bagus untuk menghasilkan kolesterol baik (HDL) dalam badan kita dan dalam masa yang sama mengurangkan kolesterol jahat (LDL) dalam badan.

Salah satu punca berdengkur adalah disebabkan kolesterol jahat yang terkumpul di sekitar saluran pernafasan yang secara langsungnya menyempitkan laluan udara. Di sinilah peranan Omega Guard membantu dengan menghalang pengeluaran kolesterol jahat itu. Lemak yang tersimpan di sekitar saluran hidung dan tekak akhirnya mula berkurangan. Pernafasanpun menjadi semakin baik, dan dengkuran hilang.

Jom cuba Omega Guard sekarang!!

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Atasi Tidur Berdengkur Dengan Mudah
Tagged on:         

One thought on “Atasi Tidur Berdengkur Dengan Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge