Collagen Powder Shaklee Bantu Kesuburan? | Saya seolah-olah teruja nak berkongsi informasi baru ini. Saja suka-suka membaca tentang kandungan Collagen Powder Shaklee tetapi tiba-tiba saya banyak terjumpa perihal kandungan Collagen Powder Shaklee bantu kesuburan wanita. Hmmm.. betul ke tidak? Jomla kita baca serba sedikit apa yang saya dah korek ini.

Salah satu yang begitu menarik perhatian saya ialah Lactobacillus Acidophilus.

collagen powder shaklee bantu kesuburan

Apa Itu Lactobacillus Acidophilus.

Lactobacillus Acidophilus adalah satu bakteria baik (probiotik) yang sedia ada dalam semua sistem penghadaman semua orang. Banyak didapati dari produk tenusu seperti yogurt, yakult, vitagen, dan apa-apa yang seumpana dengannya.

Ia bersifat sangat tahan-asid serta bertoleransi terhadap hempedu secara berkesan dan efektif. Selain menetap di dalam lapisan mukosa usus kecil kita, Lactobacillus Acidophilus juga “menjelajah” dan melindungi lapisan faraj dan serviks wanita (sekiranya anda seorang wanita) juga uretra kita. Di tempat-tempat ini, Lactobacillus Acidophilus akan menghasilkan laktic dan asid organik yang menghalang pembiakan mikrob patogen untuk menghalang segala jangkitan.

Lactobacillus Acidophilus “berperang” dengan pelbagai patogen termasuk Escherichia coli (E. coli, punca “Revenge Montezuma itu”), Staphylococcus aureus dan Salmonella (punca utama keracunan makanan), Candida albicans (jangkitan yis dan sindrom), dan patogen lain seperti Shigella, Clostridium, Listeria, dan spesies Helicobacter.

Manfaat Lactobacillus Acidophilus

Seperti berbilion-bilion mikroorganisme bermanfaat yang lain dalam saluran penghadaman anda, Lactoballicus acidophilus membantu menghadam makanan, menghasilkan vitamin-vitamin dan memudahkan penghadaman.

Walaupun terdapat banyak jenis probiotik dalam usus kita, Lactobacillus acidophilus memainkan peranan yang amat penting. Ia kunci kepada penghadaman produk tenusu yang kita ambil dan menghasilkan vitamin K, yang penting kepada pembekuan darah sesuai dan pembentukan serta pembaikan tulang.

Antara rumusan peranan Lactobacillus Acidophilus di dalam badan kita;

  • Menghasilkan laktase, enzim yang memecahkan gula di dalam susu. (mereka yang lactose intolerance tidak mengeluarkan enzim ini.)
  • Mencegah dan merawat cirit-birit.
  • Mengurangkan patogen dalam saluran penghadaman anda.
  • Melegakan Sindrom Usus Mudah Rengsa, penyakit Crohn, dan perut dysbiosis.
  • Mengurangkan jangkitan-jangkitan yis faraj dan jangkitan-jangkitan trek kencing.
  • Meningkatkan sistem imun badan.
  • Merawat jangkitan pernafasan seperti sinusitis dan bronkitis.

*Credit*

Bagaimana Collagen Powder Shaklee Membantu Kesuburan?

Jom layan video ni dulu dengar apa kata Dr  Donielle Wilson dan mengapa beliau begitu menggalakkan pengambilan Lactobacilus Acidophilus untuk wanita yang merancang untuk hamil.

“Saya cadangkan acidophilus, yang juga dikenali sebagai probiotik. Terdapat nama-nama yang berbeza dan istilah yang digunakan dalam cara yang berbeza. Ia pada dasarnya ialah produk yang anda ambil melalui mulut yang memperkenalkan bakteria sihat untuk saluran pencernaan anda, dan ia benar-benar penting untuk mempunyai bakteria sihat dalam saluran pencernaan kerana beberapa sebab.

Satu, ialah ia sebenarnya mempunyai kaitan dengan keseimbangan hormon. Apabila anda mempunyai bakteria sihat dalam saluran pencernaan anda, anda lebih cenderung untuk mempunyai keseimbangan hormon yang sihat di dalam badan anda.

Alasan lain adalah bahawa ia akan mengurangkan jangkitan, termasuk jangkitan vagina. Jadi sekali lagi, apabila anda mempunyai bakteria sihat yang seimbang dalam saluran pencernaan anda kurang berkemungkinan untuk mendapat jangkitan penyakit.

Sebab seterusnya adalah bahawa wanita yang mengambil acidophilus sebelum mengandung, ia telah menunjukkan bahawa anak-anak mereka, bayi mereka mempunyai risiko dan tahap yang lebih rendah mengalami alahan, dan oleh sebab itu ia satu cara untuk mengurangkan kemungkinan mengalami alergi dan asma dan ekzema pada bayi anda.

Benarkah Collagen Powder Shaklee Bantu Kesuburan?

collagen powder shaklee bantu kesuburan 1

Mungkin kebetulan atau mungkin juga keizinan Allah untuk saya. Alhamdulillah berdasarkan pengalaman sendiri selepas saya konsisten dengan Collagen Powder Shaklee ini,  cepat pula rezeki untuk saya hamil lagi. Yang pasti Collagen Shaklee ni memang best. Bukan kecantikan sahaja yang dapat, kesihatan dan kewanitaan pun kira pakej lengkap gitu.

Mungkin inilah masanya untuk anda juga mencuba! Rebut peluang Promosi Shaklee Collagen Powder Besar-Besaran yang datang mengejut ini.

Nak order Shaklee Collagen Powder?

Meh click di bawah ini atau boleh hubungi kami untuk pesanan. Kalau yang dah buat pembelian terus di sini boleh hubungi kami dan berikan no invoice anda sebagai bukti pembelian untuk mendapatkan konsultasi dan cara makan Collagen Powder Shaklee yang betul.
esell shaklee

P/S: Sila hubungi kami untuk pembelian Set Promosi  Shaklee Collagen Powder Beli 3 PERCUMA 1. Hanya sah sehingga 31hb Disember sahaja

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Vitamin Kita Shaklee
Collagen Powder Shaklee Bantu Kesuburan Wanita?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge