Cara Mudah Hilangkan Whitehead dan Cantikkan Kulit | Haa.. topik ni macam excited sikit nak cerita, walaupun sebenarnya saya nak menulis topik lain tadi. Tapi lepas mengadap youtube G Diipa ni jadi teruja pula nak sharing tentang Cara Mudah Hilangkan Whitehead dan Cantikkan Kulit.

Layan betul tengok video ni. Walaupun agak panjang tetapi gaya penyampaian yang bersahaja dan penerangan ringkas serta padat sungguh menambat hati. Dan-dan pulak G Diipa ni cantik, suara pun manja je.. lagila layan! ^_*

Cara Mudah Hilangkan Whitehead dan Cantikkan Kulit

Yang paling penting Tiga Langkah Asas Untuk Kulit Cantik itu jangan sesekali abaikan walaupun malas! Apa itu 3 Langkah Asas penjagaan kulit muka?

#1 – Mencuci muka ~ sekurang-kurangnya 2 kali sehari pagi dan malam untuk. Paling penting untuk menanggalkan secara kotoran di wajah.

#2 – Menyegar ~ ni yang ramai orang malas. Tapi toner ni sangat penting untuk menghilangkan sisa-sisa pembersih muka yang mungkin tertinggal di lapisan kulit. Dan juga untuk menutup kembali liang-liang pori yang terbuka serta membantu penyerapan pelembap dengan lebih efektif nanti.

#3- Melembap ~ Pelembap membantu untuk mengekalkan kulit sihat dan mengekalkan keanjalan, yang semakin hilang apabila umur kita makin meningkat. Pada asasnya, tugas utama mosturizer adalah mengunci kelembapan dalam sel-sel di wajah. Dengan pelembap juga akan mengekalkan mekap yang lama di kulit muka.

Tetapi tahukah anda, menurut apa yang dikongsikan G Diipa, yang paling penting adalah menggunakan Makeup Remover sebelum mencuci muka! Walaupun kita TIDAK MENGENAKAN SEBARANG MEKAP! (klik untuk mengetahui lebih details)

Kenapa Makeup Remover Penting Walaupun TIDAK BERMEKAP?

Setiap hari tidak kira di mana pun, kulit kita sentiasa terdedah kepada panas terik cahaya matahari, pencemaran debu-debu, asap, dan bakteria serta kotoran lain yang berterbangan tanpa kita sedari dah hinggap di kulit wajah. Kotoran inilah yang membentuk whiteheads dan sekiranya tidak dirawat dengan betul boleh mengakibatkan blackheads dan berisiko juga untuk menjadi radang dan jerawat serta boleh meninggalkan parut yang hodoh!

Jadi makeup remover ini sangatlah penting untuk memastikan kulit benar-benar bersih dan sihat serta proses pembaharuan sel pun boleh berjalan dengan lancar. Tak kiralah kita ni pakai mekap atau pun tidak. Kalau yang pakai mekap sentiasa tu lagi-lagilah amat memerlukan mekap remover ni.

Salah rupanya apa yang saya faham selama ini yang hanya pencuci muka sahaja yang penting untuk membersihkan wajah. Betul pencuci muka membersihkan kulit muka kita tetapi hanya di permukaan sahaja. Berbeza dengan makeup remover yang menang dicipta khas untuk menghilangkan kotoran ke liang pori kita.

Cara Mudah Hilangkan Whitehead dan Cantikkan Kulit

Patutla ada kawan-kawan yang berkongsi keterujaan mereka bila menggunakan Nutriwhite Makeup Remover. Habis segala whitehead, blackhead, dan head-head hilang dengan Nutriwhite Makeup Remover ini. Memang betul-betul cara mudah hilangkan whitehead dan cantikkan kulit. Tak caya? Jom tengok apa kata mereka

shaklee dan whitehead

cara mudah hilang whitehead blackhead

cara mudah hilang whitehead blackhead 2

cara mudah hilang whitehead blackhead 3

“Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover bertindak sebagai scrub juga.. sebab bila pakai hilang habis whitehead dan blackhead.. mula tu Syda pun tak pernah tau.. bila tengok kawan yang pakai ni dia pos blackhead kurang lepas pakai, wahh teruja nak beli nak pakai.. harga berpatutan.. satu tiub tahan lama pulak.. 

Siapa yang boleh pakai Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover? Semua! Yang pakai bedak di muka. terutama yang pakai bedak compaq dan siapa yang pakai bedak yang 2 in 1 foundation sangat-sangat perlu pakai ni. Kalau tak pakai ok je.. tapi bedak-bedak bila kita cuci dia tak keluar habis. Akan menyebabkan tersumbat kat liang roma.. dan boleh menyebabkan jerawat.. whitehead.. blackhead.. dan lain-lain.. In shaa Allah boleh hilanglah kulit-kulit mati tu”

Apa yang istimewa Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover?

  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan

Sumber : Shaklee Malaysia

Tahukah anda keistimewaan tunas pokok bic ini juga bukan sahaja menyingkirkan sel kulit mati dengan lembut tetapi juga kaya dengan phytostimulines, yang membantu untuk stimulate metabolisme pada sel-sel kulit. Hasilnya, lapisan micro-relief pada lapisan epidermis kulit akan lebih halus, disamping kelembapan yang sentiasa berkekalan.

This complex of Beech Bud Extract has been shown in studies, to increase cellular oxygen uptake, boost protein synthesis, improve skin moisturization and help diminish appearance of fine lines and wrinkles ~ Naturopatica

Anda nak mencuba cara mudah hilangkan whitehead dan cantikkan kulit dengan NutriWhite Gentle Action Makeup Remover?

Anda boleh menghubungi kami untuk membuat pesanan. Atau, anda juga boleh membuat pembelian terus di sini dengan menekan butang di bawah. Kemudian, sila hubungi kami untuk konsultasi dan panduan penggunaan dengan cara yang betul dengan memberikan no invoice sebagai bukti pembelian.

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Vitamin Kita Shaklee

Cara Mudah Hilangkan Whitehead dan Cantikkan Kulit
Tagged on:     

13 thoughts on “Cara Mudah Hilangkan Whitehead dan Cantikkan Kulit

Leave a Reply to Alice Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge