Vitamin Shaklee Kesukaan Saya | Sukarnya bila bercerita tentang vitamin Shaklee kesukaan ini. Keliru nak “pilih kasih” yang mana satu. Semua dah cuba, dan semuanya saya suka. Semuanya mempunyai “cerita istimewa” dan “kenangan indah” yang tersendiri. Tapi saya rasa malam ni saya kongsikan 2 Vitamin Shaklee Kesukaan saya yang saya kira cukup memberi Shaklee Effect besar dalam hidup saya, selain Ostematrix.

Vitamin Shaklee Kesukaan Saya

#1 Vivix

Masuk top list Vitamin Shaklee kesukaan bukan kerana hebat. Tetapi ada cerita disebaliknya. Saya kerap mengalami “bengkak susu” semasa menyusukan anak kedua dan ketiga. Kecuaian sendiri disebabkan jadual kerja yang padat di pejabat kadang-kadang menyebabkan timing pump saya terlari. Bila dah skip jadual, susu mula bengkak dan sakit. Akibatnya ketulan dalam yang tak surut-surut walaupun bengkak susu dah sembuh. Berulang-ulang setiap kali saya termissed jadual pump.

Selepas tamat tempoh menyusukan anak kedua, saya hamil anak ketiga dan menyusukan selama 2 tahun lagi. Ketulan masih di situ. Bengkak bila terlompat jadual tetapi tidak kecut sepenuhnya bila bengkak hilang. Masih terngiang-ngiang kata-kata doktor

“walaupun tak sakit kita kena scan dan lihat apa puncanya. Ketulan biasa atau nanah dari susu yang tak keluar tu. Mungkin perlu operate.”

Sudaaahhh.. cuak bila dengar OPERATE. Bila dah dapat green light mencuba Vivix (wanita hamil dan ibu menyusu tidak digalakkan mengambil Vivix), apa lagi.. Hari-hari saya minum dengan konsisten tanpa termissed. Alhamdulillah, selepas 2 minggu ketulan itu hilang sama sekali. Syukur Ya Allah. Tak dapat nak gambarkan macamna rasa happy ni. Memang selepas itu saya terus konsisten amalkan Vivix. Betul Vivix mahal tapi tak mampu nak diganti dengan HARGA pembedahan yang dah terbatal itu. Alhamdulillah.

vitamin shaklee kesukaan

#2 Garlic Complex

Ya Allah.. Garlic Complex memang Vitamin Shaklee Kesukaan saya! Walaupun murah tapi khasiatnya macam-macam. Saya suka-suka try Garlic Complex selepas Nutritionist Shaklee, Ms Celine ceritakan Garlic boleh cantikkan kulit macam orang Korea. Ish, sapa tak nak cantikkan? Jadi, sayapun start amalkan Garlic.

Waaaaaaah.. Healing crisisnya memang teruk! Memang DETOX habis. Bukan cuci usus macam kita detox dengan Herblax tu. Mula-mula makan saya macam rasa selsema teruk tapi tiada mukus. Tekak perit dan kahak pekat mula keluar tak stop. Tak tahu dari mana tapi memang teruk. Owh macam-macam lagi kot Garlic Complex ni cuci badan saya. Dah lama konsisten dengan Garlic Complex, baru saya sedar Shaklee Effect keputihan saya yang sikit-sikit before this dah TIADA, resdung juga TIADA, dah bebas makan seafood suka hati, selsema dan demam juga cepat baik bila hari-hari makan Garlic Complex. Dan… JERAWAT DEGIL yang selalu tumbuh kat pipi kanan juga TIADA! Yeaaaayy!!

Itu kisah HAPPY saya bersama Vitamin Shaklee Kesukaaan. Anda ada kisah menarik? Jom kongsikan dengan saya.

Cabaran blogging bersama GenkiMomma, Kedai Nutrisi, Awesome Vitamins& AieSarang

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan atau pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Vitamin Kita Shaklee

Vitamin Shaklee Kesukaan Saya
Tagged on:         

17 thoughts on “Vitamin Shaklee Kesukaan Saya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge