Kulit Cantik Shaklee | Semua inginkan kulit cantik.  Tetapi pernahkan kita terfikir apa sahaja yang berlaku dalam hidup kita akan terpancar pada kulit. Bila kita stress, jerawat naik dan air muka mula hilang seri. Bila tak cukup tidur, lingkaran hitam bawah mata dan garis-garis penuaan mula kelihatan. Bila dehidrasi, kulit kering dan tidak stabil. Bila sakit, kulit pucat, kusam dan bermacam-macam lagi. Jadi pentingnya kita menjaga seolah-oleh keseluruhan tubuh badan demi kulit cantik. Betulkan?

Anda nak kulit cantik berseri tak? Meh saya kongsikan panduan bersama Set Kulit Cantik Shaklee.

#1 ~ Rawat Kulit

Jangan abaikan penjagaan kulit muka. Jadikan rutin untuk mencuci muka setiap pagi dan malam, pakai toner, krim pelindung, dan jangan lupa bersihkan sisa-sisa mekap supaya kulit sentiasa segar dan boleh bernafas dengan baik. Pilih set penjagaan muka yang semulajadi tanapa bahan kimia. Ikuti tips mencuci muka yang betul di sini.

Kulit Cantik Shaklee? NutriWhite, Enfuselle

kulit cantik shaklee nutriwhite enfuselle
Panduan Set Kulit Cantik Shaklee: Anda boleh memilih rangkaian NutriWhite atau Enfuselle sebagai alternatif produk rawatan muka siang dan malam

#2 ~ Amalkan Pemakanan Sihat

Elakkan makanan berminyak, garam dan gula berlebihan kerana boleh mengakibatkan masalah kulit. Amalkan pemakanan seimbang dan lebihkan buah-buahan serta sayur-sayuran dalam diet seharian. Ambil cukup protein, vitamin C, vitamin B serta antioksidan untuk menghalang tindakan radikal bebas pada kulit dan melindungi kesihatan secara keseluruhannya.

Kulit Cantik Shaklee? Set Kecantikan Kulit Shaklee

set kulit cantik shaklee
Panduan Set Kulit Cantik Shaklee: Rangkaian suplemen lengkap untuk kesihatan dan kecantikan kulit dalam dan luar, Vitamin C, B Complex, Vitamin E, ESP, Vivix & Shaklee Collagen Powder

#3 ~ Senaman

Bersenamlah setiap hari walaupun sekejap. Pengeluaran peluh amat baik untuk menyingkirkan toksin dari badan. Senaman juga menggalakkan peredaran darah dan oksigen yang lancar dan hasilnya kulit lebih sihat, tegang dan muda.

Kulit Cantik Shaklee? Cinch Tea

kurus dengan shaklee
Panduan Set Kulit Cantik Shaklee: Alternatif untuk anda yang jarang bersenam tetapi nak efek bersenam, boleh mencuba Cinch Tea kerana boleh membuatkan anda aktif sehingga berpeluh-peluh.

#4 ~ Minum Air Secukupnya

Kulit juga memerlukan air untuk membuang semua bahan yang boleh mencemarkan kesihatannya dan boleh menyebabkan masalah seperti jerawat. Kulit yang cukup air kelihatan segar, lembab, licin dan sihat. Kita disarankan minum 8 gelas air minumum atau lebih bagus 3 liter sehari. Banyaknya.. macamana nak minum ni? Ikuti tips ini.

Kulit cantik Shaklee? Performance

kekal hidrat dengan shaklee
Panduan Set Kulit Sihat Shaklee: Performance mengekalkan kandungan air dalam badan untuk kulit sentiasa lembap.

#5 ~Tidur Yang Mencukupi

Dapatkan tidur mencukupi sekurang-kurangnya 6 jam sehari. Penting untuk kulit cantik kerana waktu tidurlah sistem badan berehat serta waktu badan kita melalui proses pemulihan. Satu lagi yang best, tidur juga boleh mengurangkan hormon kortisol di dalam badan. Simple je kan? Tidur cukup = kortisol rendah = kulit cantik.

Kulit Cantik Shaklee? Ostematrix

ostematrix tidur nyenyak
Panduan Set Kulit Cantik Shaklee: Buat mereka yang susah tidur atau tidak cukup tidur, Ostematrix membantu anda tidur lena dan berkualiti walaupun dalam tempoh yang singkat

Cabaran blogging bersama GenkiMomma, Min Aina Ila Aina, Saya Jutawan Sihat & MyChibiBox

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

Panduan Set Kulit Cantik Shaklee
Tagged on:                                             

24 thoughts on “Panduan Set Kulit Cantik Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge