Jangan amalkan Vivix sekiranya anda tergolong dalam kumpulan yang akan saya huraikan di bawah ini. Jika di lihat pada botol Vivix itu sendiri pun sudah tertera peringatan

Caution: Not intended for use by children, or by pregnant, or lactating women

tidak boleh ambil vivix

Benarkah Vivix TIDAK SESUAI Ibu Hamil dan Ibu Menyusukan?

Sumber 1

“Jangan mengambil suplemen resveratrol sekiranya anda ibu hamil. Resveratrol boleh mengakibatkan masalah pankreas pada pembesaran fetus, berdasarkan researchBeneficial and cautionary outcomes of resveratrol supplementation in pregnant nonhuman primates, yang diterbitkan dalam talian pada 2 Jun, 2014 di dalam FASEB Journal (Federation of American Societies of Experimental Biology.) Satu kajian kerjasama dari Oregon Health & Science University dan University of Colorado-Denver memberi amaran dan melarang keras terhadap pengambilan resveratrol oleh wanita hamil. Disebabkan hasil yang diperolehi dari kajian itu, para pengkaji sangat-sangat menyarankan wanita hamil MENGELAKKAN diri dari mengambil resveratrol sebagai makanan tambahan.”

Sumber: www.examiner.com

Sumber 2

“Selain daripada faedah-faedah yang dibincangkan sebelum ini, resveratrol juga didapati amat baik untuk anti-penuaan. Resveratrol memelihara dan memulihara sel-sel badan kita daripada kerosakan. Ia memberikan tenaga kepada sel-sel badan kita untuk melawan kerosakan dan kuasa yang cukup untuk kembali memulihkan kerosakan yang sedia ada. Resveratrol juga membantu dalam penurunan berat badan. Walaupun anda mengambil sejumlah kalori yang banyak, berat anda tidak meningkat sekiranya konsisten mengamalkan resveratrol

Atas faktor-faktor inilah yang menjadi penyebabkan mengapa resveratrol tidak digalakkan untuk wanita hamil dan menyusukan bayi.  Resveratrol seolah-olah mempunyai ciri-ciri ANTI-PERTUMBUHAN, yang dikhuatiri akan memberikan kesan yang buruk terhadap bayi anda. Akan tetapi anda dinasihatkan untuk mendapatkan nasihat doktor atau pakar perubatan yang mungkin lebih memahami tahap kesihatan anda dan bayi.”

Sumber: cafemom.com

Sumber 3

Dalam satu kajian lain pula menyebut suplemen resveratrol ini biasanya mengandungi dos yang tinggi dan boleh memberi masalah jangka panjang kepada kesihatan dan tumbesaran kanak-kanak, bayi (untuk ibu hamil dan menyusu). Dan kajian itu menyimpulkan bahawa resveratrol TIDAK SESUAI untuk golongan kanak-kanak dan ibu hamil juga menyusu.

Sumber: cilealimentos.com

Vivix merupakan suplemen yang mengandungi resveratrol malah kandungan resveratrolnya sangat tinggi iaitu 10 kali lebih tinggi dari sekadar resveratrol biasa.

vivix shaklee

Benar, pengambilan Vivix amat baik dan terbukti dengan kejayaan testimoni hebat tetapi harus di ambil kira peringatan yang telah tertulis di botol dan kotak Vivix itu sendiri. “Jangan ambil Vivix” kerana peringatan itu sendiri tidak menggalakkan golongan wanita hamil, ibu-ibu menyusu dan kanak-kanak untuk mengambilnya.

Jika masih ingin mencuba, boleh. Tetapi atas risiko sendiri. Ramai yang dah mencuba dan tidak mempunyai masalah kerana yakin dengan kebaikannya. Jadi, pilihan anda untuk membuat pilihan yang bijak terhadap diri anda sendiri 😉

Anda mahu mendapatkan Vivix?

Anda boleh menghubungi kami untuk membuat pesanan. Atau, anda juga boleh membuat pembelian terus di sini dengan menekan butang di bawah. Kemudian, sila hubungi kami untuk konsultasi dan panduan pengambilan dengan cara yang betul dengan memberikan no invoice sebagai bukti pembelian.

order shaklee online

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Vitamin Kita Shaklee

Awas! Jangan Ambil Vivix Sekiranya..
Tagged on:     

5 thoughts on “Awas! Jangan Ambil Vivix Sekiranya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge