Malam Gala Dinner “Glitter Nite” baru-baru ini, sedang seronok menikmati makanan tiba-tiba dewan sunyi sekejap bila pengacara majlis berkata

“Shaklee!! Saya suka sangat Lecithin Shaklee kerana buatkan kulit saya jadi cantik?”

Wah! Terus saya jot down the points dan sekarang masa untuk berkongsi dengan anda. Biasa kalau sebut lecithin, selalu kita akan fikirkan “emulsi lemak”, kurus dan untuk memori yang bagus. Tetapi langsung tidak tergerak kearah “rahsia kulit yang cantik” kan?

rahsia kulit cantik

Bagaimana Lecithin Mencantikkan Kulit?

Lecithin mempunyai kesan melembutkan dan menenangkan kulit sebagai antioksidan dan emolien semulajadi. Emolien menjadikan kulit lebih lembut dan licin, mengurangkan permukaan kasar, retak dan kerengsaan. Lecithin terdiri daripada banyak fostolipid yang berbeza yang berlaku secara semulajadi dan juga merupakan pengemulsi. Fostolipid adalah satu komponen utama membran sel manusia, yang strukturnya membenarkan molekul protein khas bertindak sebagai pengangkut ion melalui membran sel.

Lecithin hadir untuk bertindak sebagai pengemulsi untuk produk tetapi ia juga membantu untuk hidrat, menambah dan membaiki kulit kerana mempunyai kandungan asid lemak yang penting. Ianya berasal dari kacang soya dengan kualiti perlindungan kulit dan bertindak sebagai pelembap semula jadi. Lecithin mempunyai keupayaan untuk menembusi epidermis dan membawa bahan-bahan ke tahap sel yang betul. Ia adalah sumber penting choline dan inositol, yang merupakan komponen penting dalam semua membran sel, dan memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan fungsi sel. Jadi, bila sel boleh tumbuh dengan sempurna, kulit pun jadi cantikla kan?

lapisan kulit

Ringkasnya;

  • Ia bertindak sebagai pelembap semula jadi
  • Ianya berasal dari kacang soya dengan kualiti perlindungan kulit 
  • Lecithin mempunyai keupayaan untuk menembusi epidermis dan membawa bahan-bahan ke tahap sel yang betul 
  • Ia adalah sumber penting choline dan inositol, yang merupakan komponen penting dalam semua membran sel, dan memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan fungsi sel.

 

Mahu dapatkan Lecithin dengan segera?

Order di sini dengan menekan butang di bawah. Kemudian hubungi kami untuk tujuan konsultasi dan cara makan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian. Mudah kan?

beli lecithin shaklee

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Vitamin Kita Shaklee

Lecithin, Rahsia Kulit Cantik

One thought on “Lecithin, Rahsia Kulit Cantik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge