“Kenapa saya mesti daftar keahlian Shaklee? Saya nak makan je.. tak nak berbiznes pun”
Persoalan yang kerap kali diajukan kepada saya apabila saya mencadangkan kepada regular customer saya untuk terus mengambil langkah bijak dengan daftar keahlian Shaklee mereka. Membuat pembelian hampir setiap bulan tanpa mendaftar.. alangkah ruginya pada pendapat saya.
 
Mengapa pula saya katakan rugi? Ya, memang saya kata anda RUGI sangat sekiranya tidak mengambil langkah untuk terus mendaftar ahli;
 
daftar keahlian shaklee

 

Harga
Harga ahli yang bakal anda perolehi adalah jauh lebih murah berbanding harga pasaran. Anda boleh berjimat sehingga 15-20% berbanding harga pasaran. Anda cakap “tak apa, cuma beli sekali sekala je.. tak terasa sangat kalau setakat 15% rugi..” Tetapi cuba anda bayangkan kalau nilai 15-20% itu bernilai RM20, dan anda pula membuat pembelian hampir setiap bulan. Bukankah dah boleh berjimat lebih kurang RM240 setahun? Itu baru mengambil contoh RM20 margin untung. Anda boleh bayangkan kalau nilainya lebih besar kan?
 
Pendaftaran
Yuran pendaftaran yang Shaklee kenakan cuma sekali seumur hidup iaitu sebanyak RM75 termasuk kos penghantaran kit. Anda tidak perlu maintain pembelian setiap bulan pun. Dan tiada yuran tahunan. Cuma SEKALI seumur hidup!! 
Kalau anda tiba-tiba dah stop ambil Shaklee, dan katakanlah 3 tahun selepas itu rasa nak beli balik, anda cuma perlu membuat pembelian sahaja untuk mengaktifkannya semula. Senang kan?
Dan jangan tak tahu, pendaftaran pun boleh dapat FREE tanpa bayar apa-apa pun. Tetapi syaratnya dengan pembelian 200uv. Tak tahu nak buat? Tak apa, biar saya yang tolong. Anda cuma provide details dan payment sahaja.
 
Points
Selama ni anda beli, orang lain yang collect points. Pernah tak anda fikir yang kali ini anda beli, anda dapat points tu sendiri. Lepas tu kalau famili dan sedara mara atau sahabat handai nak beli dari anda pulak, anda yang collect points pulak. Sedar tak sedar, anda dapat bonus tunai, tengah-tengah bulan pula tu time poket dah mula kering. Sedikit pun happy la jugak kan? Kalau dapat RM30 pun boleh dah nak beli top up telefon. Kalau dapat RM80, lepas nak makan pizza anak beranak. Kalau dapat RM200 boleh la tampung belanja itu ini sikit-sikit.. Macam-macam boleh buat kan? Tambah-tambah kalau dah serius, sedar tak sedar bonus dah 4-5 angka sebulan. Rezeki kita tak tahu.
 
Peluang Berniaga
Anda kata “nak makan sendiri sahaja, tak perlu daftar ahli pun sebab tak nak biznes”. Saya kata tak apa, boleh refer balik alasan saya berkaitan harga, pendaftaran dan points. Tak nak berniaga tak apa. Bukan satu kemestian untuk berniaga bila dah join ahli. Kalau rasa tak tahu nak buat pembelian selepas itu pun tidak menjadi masalah kerana sistem online sungguh mudah untuk dipelajari. Kalau tak tahu jugak pun masih tak apa, saya uruskan pembelian seperti biasa. Dan yang bagusnya, bila dah daftar ahli ini kalau tiba-tiba tergerak hati nak berniaga pun boleh juga bila-bila pun. Manalah tahu kot-kot dah excited bila tengok ramai independent distributor dapat bonus tengah-tengah bulan kan. 
 
Atas sebab-sebab inilah saya tetap kata anda RUGI kalau tak mendaftar walaupun cuma nak makan sendiri. So apa tunggu lagi? Jom daftar sekarang!! 
Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
* SMS | WhatsApp 0199109009 (Yana)
* Live chat di http:/www.facebook.com/yana.fandi.1
 
Saya pengedar Shaklee yang sah di Ampang. ID no 830028 (Haliyana).
COD area KL Sentral, Glenmarie Shah Alam pada hari berkerja (lunch time). Dan sekitar Ampang pada hari-hari lain & malam hari bekerja.
Pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
Kenapa Anda Mesti Daftar Keahlian Shaklee?

3 thoughts on “Kenapa Anda Mesti Daftar Keahlian Shaklee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge