Sudah masuk hari ke 4 hari ini tetapi ramai pakar semakin “bingung” dengan “misteri” kehilangan MH370 ini.

Saya tertarik  dengan perbincangan Kapten Norudin dan MHI kat TV3 sekarang. Dan saya kira cukup bagus untuk dikongsi bersama. Beliau cuba membawa isu MH370 ke perspektif yg berbeza.. Katanya ” Dimana sains berakhir disitulah kita kena berbalik kepada kuasa Allah semula (untuk bertemu jawapan). Kita terlalu taksub dengan kehebatan, kecekapan dan kecanggihan teknologi sehingga kita lupa ada kuasa yg lebih hebat dari segala-galanya.”

Dan ini pula petikan kata-kata Prof Dr Muhaya “Semoga kita semakin hampir dengan Allah apabila di timpa musibah bukan semakin jauh dari Allah. Jom audit akidah, ibadah dan akhlak kita. Kita mesti mencari ilmu untuk mendapat Nur hidayah dari Allah. Jom syukur kita masih sihat dan masih ada peluang untuk beribadah dan bertaubat. Jika kita yakin Allah dekat dengan kita, kita akan takut buat dosa, bersyukur, tidak sibukkan diri dengan makhluk dan dunia ini dan akan mendapat ketenangan jiwa. Semoga kita lihat diri dan perbaiki diri.”

Hanya Allah yang Maha Mengetahui apa yang ada di langit dan di bumi. Sama-samalah kita berdoa semoga kita dapat menemui MH370 dengan segera. Amin
Pray For MH370
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge