NutriWhite: Kulit Lebih Cantik, Cerah Sempurna | Waaah!! Semakin ramai yang berminat dan terhadap set NutriWhite ini. Boleh dikatakan hampir setiap hari saya mendapat pertanyaan tentang NutriWhite. Secara jujurnya, saya sendiri sebagai pengguna setelah lebih 1 tahun (sewaktu entry ini ditulis) amat-amat berpuas hati dengan hasil yang diperolehi. Kuncinya haruslah istiqamah kan 🙂

set-nutriwhite-shaklee
Set Penjagaan Kulit Wajah Nutriwhite

Dulu saya sangat memilih tentang set penjagaan muka ini. Bukan cerewet sangat tapi banyak set penjagaan muka yang memerlukan additional scrub muka seminggu 2-3 kali untuk menghilangkan whitehead dan blackhead. Susahnya bagi saya yang agak malas nak membelai-belai muka ini. Tetapi dengan Cleanser NutriWhite (produk pertama NutriWhite yang saya guna), memang terasa bersih licin muka ini setiap kali lepas dicuci. Whiteheads memang senang hilang dan of course la boleh elakkan blackheads. Alhamdulillah, sejak setahun lebih menggunakan Cleanser NutriWhite ini, tak perlu lagi pening-pening nak cari scrub muka tambahan. Cuma kalau sekali sekala rindu nak memanjakan muka scrub-scrub ni, saya guna ESP sahaja.

Kalau tanya saya apa yang begitu memikat hati saya tentang NutriWhite ini, ringkasannya

  1. 100% dari gabungan unik tumbuhan botani semulajadi
  2. mengandungi 16 nutrien herba ekslusif yang dipilih dengan teliti daripada 16 buah negara
  3. Tiada paraben, pewarna tiruan atau bau tiruan ~ Shaklee memang sentiasa selamat
  4. Proses pembangunan produk selama 3 tahun
  5. Tahan lebih lama ~ sebagai contohnya Cleanser NutriWhite mengandungi 150ml dan mampu bertahan sehingga lebih 8 bulan!
  6. Dihasilkan oleh pakar jagaan kulit di Jepun dan Amerika Syarikat
  7. Diformulasikan khas untuk kulit orang Asia

Apakah 16 nutrien herba ekslusif yang dipilih dengan teliti daripada 16 buah negara itu?

16-nutrien-nutriwhite-dari-16-negara

  1. Bearberry ~ mencerahkan dan menegangkan kulit, meringankan radang
  2. Soybean ~ melembutkan kulit dan menghilangkan tompok-tompok hitam
  3. Aloe Vera ~ menyegarkan dan menegangkan kulit
  4. Beech tree ~ menganggalkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  5. Strawberry begonia ~ mencerahkan dan mengimbangkan tona pingmen
  6. Mulberry ~ mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan sinaran UV
  7. Rosemary ~ menyegarkan dan menegangkan/ menganjalkan kulit
  8. Peony ~ mencerah, melindungi serta menghilangkan radang kulit, mampu memudarkan jeragat dengan cepat
  9. Scullcap ~ mencerah dan menghilangkan radang kulit
  10. Mountain arnica ~ menghilangkan radang kulit, melembap daripada semua sudut, melindungi daripada kesan-kesan mudarat cahaya matahari, membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
  11. Cat’s Claw ~ menegangkan dan menyegarkan dengan cotechin
  12. Kudzu ~ menegangkan, mencerahkan kulit dan mengurangkan radang kulit
  13. Linden ~ menyihatkan dan melembapkan kulit secara mendalam
  14. Marshmallow ~ melembapkan dengan tanim
  15. Seaweed ~ menghilangkan kotoran, membuang sel-sel kulit mati dan menegangkan kulit
  16. Alga Hijau ~ menyahtoksin dan menyegarkan kulit

Disamping itu, Vitamin C aktif juga ditambah untuk memperbaiki struktur kulit serta mengembalikan seri wajah, lebih halus, lebih cerah dan lebih cantik.

Owh!! Kelu tak terkata. Sebab itulah hasilnya setanding jenama terkemuka dunia. Tetapi yang pasti harga NutriWhite ini jauuuuuhh lebih murah. Terbaik!!

Bagaimana NutriWhite Bertindak?

bagaimana-nutriwhite-bertindak

Sistem NutriWhite bertindak dengan 5 cara:

  • MENCEGAH kesan-kesan memudaratkan daripada cahaya matahari dan alam sekitar dengan melindungi kulit anda secara aktif daripada sinaran UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan serta merosakkan kulit
  • MENGURANGKAN penghasilan pigmen hitam pada kulit untuk mencegah kulit daripada menjadi gelap
  • MENYEKAT pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam
  • MENCERAHKAN warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam, serta menyerlahkan warna kulit secara menyeluruh
  • MEMPERBAHARUI dengan menghilangkan sel kulit mati yang mengandungi melanin berlebihan, agar kulit cantik berseri

Apa yang ada dalam SET NUTRIWHITE ini?

nw-makeup-remover

nw-cleanser

nw-toner

nw-daily-defense

nw-spot-whitening

nw-day-lotion

nw-overnight-cream

Ada 7 produk semuanya. Kena pakai semua sekali ke?

Eh tak lah. Tentunya pemakaian secara konsisten satu set lengkap boleh mambantu memberikan hasil yang sangat superb. Tetapi bagi anda yang baru hendak mencuba pun boleh memilih apa yang perlu sahaja. Mungkin boleh mulakan dengan set asas Pencuci Muka, Toner, dan Krim Siang

Antara Himpunan Testimoni NutriWhite

testimoni-nutriwhite

BEST sangat NutriWhite Shaklee nie.. Sy jenis kulit sensitif, mudah naik jerawat batu kalau salah pilih jenama pencuci muka.. Zaman muda mudi dulu kena pakai tudung kulup2 nak cover pipi, hehe.. Sejak berkenalan dgn NW nie mmg tak berpaling lagi, sangat serasi, kulit muka pun lembut, rasa fresh, tiada jerawat & paling penting sangat menjimatkannn.. Guna berdua pun boleh tahan hampir 6 bulan! Rugi saper tak cuba ni…  – Puan A, Shah Alam

Saya ari tu balik kg terlupa bawa balik NW. Seminggu pki cuci muka jenama local. Tak puas hati cuci muka rase mcm se inci whitehead susah nak hilang. Balik rumah KL start cuci muka dgn NW ouhmakkaihhhh byk betul whitehead yg terkumpul atas zone T . Puas hati sekali cuci je dapat rasa licin je atas hidung. Senang sket pki bedak pon mudah lekat bila dah hilangkan kotoran pada muka. – Puan Mai, Sri Kembangan

Yeahhh…nutriwhite mmg best! Alhamdulillah serasi..jerawat pun cam segan nak naik..best woo nutriwhite ni..picit sikit je buih dia da byk da..dia lembut & x rasa tegang whatsoeva pas cuci tu..tahan lama plak tu. – Puan N, Kuantan

Rupa-rupanya tak rugi cuba pencuci muka NW tau. Kulit muka rasa lembut, kurang berminyak, jerawat pun hidup segan je dekat kulit muka ni. Memang best. Bukan setakat I, staff I pun dah terjebak sama. Dah pernah pakai macam macam jenis pencuci but memang ku jatuh CENTA dengan NW. Pssttt pakai dah dekat 2 bulan tapi belum habis….banyaaaakkk lagi…memang jimat babe – Puan Rini, Alor Star

pencuci ni memang best.. muka jadi smooth n cerah lepas cuci.. selalu kalau cleanser jenis lembut ni lambat nak nampak kesan kannn,tapi yang ni laju ja.. lepas cuci terus cerah n lembab.. pori pori pun kecik.. – Puan N, KL

Bagaimana mahu dapatkan Nutriwhite?

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan satu set NutriWhite hari ini, boleh terus membuat pembelian Nutriwhite secara online di sini (klik) Pembayaran dengan Kad Debit atau Kad Kredit. NutriWhite akan dihantar terus kepada anda oleh pihak Shaklee Malaysia. Selepas itu, boleh hubungi kami untuk konsultasi dan cara pengambilan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian.

nw-esell

Berita baik! Anda boleh beli NutriWhite pada harga jimat dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee dan terus menikmati penjimatan sehingga 20%. Hubungi kami untuk mendaftar keahlian dan membeli dengan harga ahli serta merta.

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segeradaftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

NutriWhite, Kulit Lebih Cantik, Cerah Sempurna
Tagged on:         

9 thoughts on “NutriWhite, Kulit Lebih Cantik, Cerah Sempurna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge