Tiba-tiba ramai pula yang confuse bila google dan menjumpai minuman bercoklat dikategorikan sebagai minuman yang mengandungi kafein. Jadi bagaimana kalau nak minum Milo? Nak-nak pula sedap sangat bila campur ESP kan. Tak apa ke? Tak mengganggu menyerapan nutrien kah? Kita pun tahukan minuman berkafein ni menyerap segala nutrien yang kita ambil Jadi kalau minum sekali sewaktu pengambilan vitamin, dah macam tak makan vitamin dah kan. Habis la lesap semua nutrien tu.
 
Habis tu? Milo macamana pula?


Jangan panik. Benar minuman coklat mengandungi kafein tetapi kandungannya adalah amat sedikit sekali. Berdasarkan kajian yang dilakukan oleh Doleys Clinic News, hanya terdapat lebih kurang 5mg kafein yang terkandung dalam 8oz (lebih kurang 230ml = 1 cawan) minuman bercoklat. Jadi dose nya masih selamat kan jika dibandingkan dengan kopi yang rata-ratanya melebihi 200mg kafein.

Jadi, minuman bercoklat memang ternyata jauh lebih selamat berbanding kopi dengan purata lebih 100x ganda. Anda masih confuse?

_________________________________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Daftar keahlian Shaklee segera daftar ahli shaklee

Vitamin Kita Shaklee

Minuman Coklat Berkafein? Milo Bagaimana?
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge