Bila SID (Shaklee Independent Distributor) sebut Ostematrix, ramai yang akan bertanya, “apa tu?
OsteMatrix ialah gabungan hebat Kalsium + Magnesium + Vitamin D dan beberapa mineral hebat yang lain. Jadi bila ada perkataan KALSIUM di situ, kebanyakan orang akan membayangkan OsteMatrix ini adalah untuk tulang dan gigi yang kuat semata-mata. Dan ramai juga yang terkejut apabila saya cadangkan OsteMatrix bagi mereka yang menghadapi masalah sembelit sebagai menggantikan Herblax yang masih out of stock sekarang ini.

Betul ke OsteMatrix ini boleh membantu kita lebih lawas? Alhamdulillah sepanjang saya mengamalkannya setiap hari, inilah penyelesaian terbaik. Baik semasa mengandung, sewaktu pantang, malah hari-hari biasa pun alhamdulillah tiada masalah sembelit dan sungguh selesa. 

Apa rahsianya?
Rahsia utamanya adalah magnesium yang terkandung di dalam OsteMatrix. 
  • Magnesium berperanan melegakan otot di dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar.
  • Magnesium juga berfungsi untuk menyerap air ke dalam kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya daripada badan
Namun begitu, ada yang keliru kerana ramai yang beranggapan kalsium akan menyebabkan sembelit. Jadi, gabungan kalsium & magnesium akan menjadikannya kembali nuetral kah?

Betul, kalsium semata-mata akan mengakibatkan sembelit dan sebab itulah kombinasi magnesium adalah yang terbaik dan kami cuma mencadangkan pengambilan pada dose yang dinasihatkan sahaja. Kalsium juga sebenarnya memainkan peranannya yang penting juga dalam membantu menyingkirkan “bendasing” dari badan kita.  

Di dalam kolon, kalsium akan bergabung dengan hempedu yang berlebihan dan lemak yang mereput dan membentuk gumpalan yang inilah akan dikeluarkan dengan najis nanti. Sah-sah membantu usus kita lebih bersih kan? 
Cantikkan gabungan magnesium dan kalsium ini. Bukan sahaja membantu tulang yang sihat dan kuat, tetapi juga membantu usus dan kolon yang lebih sihat.

Kebanyakan Pakar pemakanan mengesyorkan anda mengambil 1000 – 1500mg kalsium setiap hari. Oleh kerana kalsium boleh menyebabkan sembelit, ia adalah perlu untuk mengambil 300 – 500 mg magnesium pada masa yang sama anda mengambil kalsium.  Jadi, boleh semak label OsteMatrix, berapa banyakkan Kalsium & Magnesium yang anda ambil setiap hari

Antara testimoni tentang OsteMatrix membantu lebih lawas
Ccredit to: www.beingmary.com

Hasil rujukan :
Boxingscene
Peoplespharmacy

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
# SMS | WhatsApp 0199109009 (Yana)
# Live chat di http:/www.facebook.com/yana.fandi.1

Saya pengedar Shaklee yang sah di Ampang. ID no 830028 (Haliyana).
COD area KL Sentral, Glenmarie Shah Alam pada hari berkerja (lunch time). Dan sekitar Ampang pada hari-hari lain & malam hari bekerja.
OsteMatrix: Bagaimana Boleh Membantu Anda Lebih Lawas?

3 thoughts on “OsteMatrix: Bagaimana Boleh Membantu Anda Lebih Lawas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge