Vivix Shaklee Mahal!! Vivix Shaklee Mahal!! ~ itu yang selalu kita dengar kan? Tapi tahukah anda RAHSIA di sebalik HARGAnya?

Mak aii.. kalau tengok harga secara peribadi pun saya rasa macam nak terbuntang biji mata. Harga pasaran RM475!! (Sila hubungi saya untuk mendaftar keahlian dan menikmati harga ahli ye). Tetapi, kalau dah terbukti berkesan dan ramai orang yang sanggup repeat order setelah merasai kehebatannya, mestilah ianya sesuatu yang HEBAT kan? In shaa Allah, salah satu ikhtiar kita untuk kesihatan yang lebih baik.
 
Jadi adalah amat penting untuk kita benar-benar memahami kenapa Vivix Shaklee ini MAHAL? Takkan la senang-senang Shaklee nak claim “25 years younger and living 25 years longer” ni kalau cuma propa? Berapa juta penduduk dunia ni yang dah menggunakannya dan yakin dengan keberkesanannya?
 
Untuk memahami kehebatan Vivix, kita haruslah bermula dengan kefahaman klinikal tentang penuaan dan apakah konsep keseluruhan anti penuaan ini.
 
“Aging is really a set of progressing diseases. If we can slow them down and cure them, people will live longer, healthier lives” Dr. D Sinclair, Harvard Medical School.
 
Para saintis telah bersetuju bahawa 4 penyebab utama proses penuaan di peringkat selular;
 • Kerosakan DNA– sel badan kita setiap hari akan diserang oleh 3 faktor yang akan menyebabkan DNA rosak dan musnah. Pengoksidaan yang berlaku dengan tekanan yang berlebihan, pembiakan sel yang tidak wajar dan faktor-faktor persekitaran seperti radiasi tahap rendah dan juga pendedahan terhadap toksin. Apabila sel-sel DNA ini tidak sempurna untuk fungsi sel yang tertentu, sel-sel yang terjejas ini akan rosak dan mati. Dan semakin lama masa dibiarkan, semakin banyak sel DNA yang rosak disebabkan proses ini semakin berpanjangan. Kecuali ada SESUATU yang boleh memperbaiki dan memulihkan DNA yang semakin rosak itu.
 • Perubahan Proses Genetik DNA – proses ini mengawal keseimbangan dinamik antara kerosakan dan pembaikan sel, termasuk samaada sel kembali dipulihkan atau terus mati. Semakin kita meningkat usia, semakin kurang keupayaan untuk sel pulih, maka dengan sendirinya kerosakan sel badan kita akan terus bertambah dan semakin bertambah. Kecuali ada SESUATU yang boleh meningkatkan kembali tenaga proses genetik ini.
 • Sel mitochondria – semakin usia meningkat, secara semulajadinya semakin berkurang untuk sel ini berfungsi menghasilkan tenaga, maka sel-sel badan sudah tidak berupaya untuk bekerja sepenuhnya sepertimana sel dan organ yang sihat.
 • AGE Protein (Advanced Glycation End Products) – hmmm, perumpaannya seperti plak gigi. Semakin hari semakin menebal AGE Protein ni di dinding sel. Maka, sel pun dah tak boleh nak bekerja dengan baik untuk pertukaran nutrien (dari apa yang dimakan) dan bahan buangan keluar.
Sebaik sahaja kita tahu komplikasi penuaan sel ini yang boleh mengakibatkan kemerosotan teruk pada kesihatan sel tubuh badan kita, maka selepas itu jom kita fahami pula bagaimana Vivix berindak. Di sini lah tugas besar Vivix yang berperanan
 • Mempertahankan DNA
 
 
 • Memberikan tenaga DNA
 
 
 • Memulihkan DNA
 
 
 • Meningkatkan prestasi DNA
 
 
 
Kajian makmal telah membuktikan bahawa Vivix secara positif memberi kesan kepada semua empat mekanisme penuaan selular serta menyumbang kepada beberapa faedah kesihatan khusus:
 • Membantu melindungi dan membaiki DNA selular
 • Secara positif memberi kesan kepada pengatur-pengatur genetik yang membantu melawan penuaan selular
 • Mengggalakkan biogenesis mitokondria, yang membantu meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel
 • Mengurangkan pembentukan protein AGE yang boleh tersumbat sel anda
 • Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
 • Menyokong kesihatan otak
 • Menyokong sistem imun yang kuat
 • Awet muda
 • Antioksidan untuk melawan radikal bebas
 
Ringkasnya, satu camca teh Vivix satu hari memberi lebih resveratrol daripada 100 gelas wain merah dan formasi unik suplemen ini telah dibuktikan dalam ujian makmal di mana 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol semata-mata di dalam memperlahankan pembentukan protein AGE. 
 
 
Jadi, berbaloikan dengan harganya? Cuma 1 sudu teh setiap hari dan anda dapat khasiat resveratrol lebih dari 100 gelas wain. Jangan salah faham pula, cuma khasiat resveratrol dari wain ye 😉

Tambahan pula tidak banyak suplemen yang mempunyai kuasa seperti Vivix dan Shaklee telah mengeluarkan pelaburan yang amat tinggi untuk penyelidikan dan pembangunan produk. Proses penghasilannya memakan masa yang begitu lama untuk memastikan setiap produknya benar-benar berkualiti. Namun begitu, yang lebih membuatkan Vivix sangat istimewa ialah ianya merupakan suplemen pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Jadi, masih merasakan Vivix MAHAL?

Nak dapatkan Vivix dengan segera?

Anda boleh menghubungi kami untuk pesanan atau membuat pembelian terus di sini dengan menekan butang di bawah ini. Pembelian dengan kad kredit dan kad debit diterima (dengan menekan butang di bawah). Kemudian hubungi kami untuk tujuan konsultasi dan cara makan yang betul dengan memberikan no invoice anda sebagai bukti pembelian. Mudah kan?

beli vivix online
Tekan di sini untuk membuat pembelian VIVIX.

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

Vitamin Kita Shaklee

Vivix Shaklee MAHAL!!
Tagged on:                     

3 thoughts on “Vivix Shaklee MAHAL!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge