Semalam seorang rakan yang mencari “set slimming budget” ada bertanya “boleh kurus ke dengan Lecithin & Alfalfa sahaja? Lemak banyak ni kat badan.. Lecithin boleh tolong buang ke?”

Saya tersenyum sambil menjawab, “nanti balik rumah saya buat eksperimen serta merta”.. Mungkin rakan saya itu terkejut menyangkakan yang saya “akan kurus” serta merta esok barangkali. 😉

Hasil eksperimen setelah 15 minit ditinggalkan

Ok, secara ringkasnya saya pun balik buatla eksperimen ala-ala saintis. Satu gelas air suhu bilik saya campurkan sedikit minyak masak. Dan kemudiannya saya masukkan 2biji lecithin ke dalam campuran air dan minyak itu.

Disebabkan saya ini ibu beranak 3 dan banyak tuntutan kerja rumah, jadi saya just let it atas meja for a while.

Dan.. Selepas 15 minit, perubahan ketara  dapat dilihat bila minyak di lapisan atas mula bergumpal. Molekul-molekulnya sudah terpecah kepada size yang lebih kecil hasil “kerja keras” lecithin.

Yeay!! Eksperimen saya sudah berjaya!!
Beginilah juga kesannya di dalam badan kita kan? LECITHIN akan membantu mengemulsikan lemak dan memecahkannya kepada molekul yang lebih kecil. Dan lagi effective dengan kehadiran ALFALFA yang berfungsi seperti span untuk menyerap toksin dan lemak daripada badan dan seterusnya dibuang keluar.

Masih sukar nak percaya? Anda boleh lakukan eksperimen ini sendiri. Selamat mencuba! 🙂

Pertanyaan lanjut & Order Shaklee;
# SMS | WhatsApp 0199109009 (Yana)
# Live chat di http:/www.facebook.com/yana.fandi.1

Saya pengedar Shaklee yang sah di Ampang. ID no 830028 (Haliyana).
COD area KL Sentral, Glenmarie Shah Alam pada hari berkerja (lunch time). Dan sekitar Ampang pada hari-hari lain & malam hari bekerja.
Pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
Lecithin Pecahkan Lemak
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge