Zink Bantu Penyembuhan Luka | Tahukah anda kenapa selalu kita suggest Zinc C0mplex Shaklee untuk orang yang berpantang tak kira normal ke, pembedahan ke. Kalau ada luka-luka pun kita akan rekemen ambil Zinc Complex sekali. Dan banyak pula feedback yang baik tentang zink bantu penyembuhan luka ni. Alhamdulillah, dengan izin Allah juga cepat sembuh luka setelah berikhtiar dengan Zinc Complex

Zink: Rahsia Cepat Sembuh Luka

Zink, adalah salah satu mineral penting untuk mengekalkan kesihatan dan mencegah penyakit. Ia membantu tubuh dengan cara merangsang sistem imun dan seterusnya menghasilkan sel-sel yang baik. Menurut U.S Library of Medicine, kekurangan zink boleh mengganggu dan melambatkan penyembuhan luka, dan ada sesetengah kes boleh memburukkan lagi keadaan. Memetik kata-kata Dr Richard Wood (seorang doktor dari University Turfs) dalam buku “Healing with Vitamins”, “when you don’t get enough zinc, normal healing doesn’t occur” 

Luka mengakibatkan kerosakan pada struktur tisu kulit. Proses penyembuhannya boleh berlaku serta-merta atau boleh berlarutan sehingga berbulan-bulan lamanya. Proses pembaik pulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak ini berlaku dengan adanya proses penggantian dengan tisu yang baik dan sihat. Luka sangat-sangat memerlukan sel-sel kulit yang baru untuk cepat sembuh. Zink menyediakan replikasi sel kulit cepat yang diperlukan untuk menyembuhkan luka. 

Terdapat satu kajian tentang luka dan zink yang dilakukan di Sweden pada 1990 (diterbitkan oleh U.S Library of Medicine), yang mendapati bahawa zink berupaya membantu menutup luka serta memberikan kesan positif anti-bakteria dan anti-radang.

Kajian lain pun ada menyebut

“Additionally, the U.S. Library of Medicine reported that a 2007 British study found that topical application of zinc ranks far superior to oral administration. Topical application reduces superinfections by enhancing local defense systems and producing collagen, the connective tissue that helps wounds heal.”

Sumber: livestrong.com

Shaklee Ada Zinc Complex!

Di Shaklee, kami ada alternatif untuk anda yang mempunyai kekangan waktu dan kesukaran untuk mendapatkan sumber zink semulajadi ini. Membekalkan 15 mg zink dalam setiap hidangan mampu menjadikannya pelengkap dalam diet harian anda.

Ini pula sharing dari pengguna tentang ikhtiar bersama Zinc Complex untuk cepat sembuh luka;

cepat sembuh luka 1
cepat sembuh luka 2
Credit: mommysyahab

Jom dapatkan Zinc Complex hari ini!

____________________________________________________________________________________

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009

bagaimana nak order shaklee

Saya Pengedar Shaklee Ampang

COD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.

Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)

Vitamin Kita Shaklee

 

kami untuk sebarang pertanyaan dan membuat pesanan produk Shaklee di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009bagaimana nak order shakleeSaya Pengedar Shaklee AmpangCOD area Taman Kosas, Taman Bukit Indah, Ampang Jaya, Bandar Baru Ampang & kawasan sekitar berhampiran.Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak (Pos Laju/Gdex/CityLink)Vitamin Kita Shaklee

Zink Bantu Penyembuhan Luka

2 thoughts on “Zink Bantu Penyembuhan Luka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge