Anda mengahadapi masalah haid tidak teratur? Ramai wanita yang mengalaminya tetapi gemar menganggapnya sebagai masalah biasa sahaja.

Aliran haid bulanan berlaku adalah disebabkan oleh gugurnya lapisan dinding rahim kita. Kitaran haid yang normal merupakan cara tubuh kita memberitahu bahawa sistem pembiakan kita berfungsi dengan baik. Haid yang normal biasanya akan berlangsung selama 3 hingga 6 hari dengan jumlah darah yang keluar lebih kurang antara 50ml dan 60ml. Pusingan haid yang teratur penting untuk menentukan waktu ovulasi yang tepat seterusnya membantu untuk merancang atau mengelak kehamilan.

Apakah yang dimaksudkan dengan pusingan haid yang tidak teratur?

Pusingan haid yang tidak teratur ialah pusingan yang kurang dari 25 hari atau lebih daripada 35 hari, Ini dianggap tidak teratur atau tidak normal. Ada sesetengan wanita haidnya datang dua atau tiga bulan sekali. Keadaan ini sering berlaku di kalangan anak-anak gadis yang baru masuk ke alam remaja atau wanita yang hampir putus haidnya (menopos). Dan masalah ini juga turut dialami oleh wanita yang mengamalkan kaedah perancang keluarga. Keadaan ini bukanlah satu penyakit tetapi hanya disebabkan oleh gangguan hormon walaubagaimanapun wanita yang mengalami masalah ini adalah kurang subur kerana ia kurang mengeluarkan benih.

Punca haid tidak teratur?

  • hormon tidak seimbang
  • stress atau tekanan
  • pengambilan ubat-ubatan tertentu
  • peningkatan berat badan
  • kekurangan nutrisi tertentu

 

Himpunan testimoni dari mereka yang telah mengamalkan GLA Complex secara istiqamah
 

Bagaimana GLA Complex membantu masalah haid tidak teratur?

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan.
GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual (haid tidak teratur), monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli

Nak dapatkan GLA Complex?

Anda boleh hubungi kami untuk pesanan. Atau boleh juga membuat pembelian terus di bawah ini dengan menggunakan kad kredit atau kad debit. Kalau nak COD atau lebih selesa bank in, boleh hubungi kami.
order shaklee online

Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan di yanavitaminkita@gmail.com atau boleh hantarkan sms/whatsapp ke 019-9109009


GLA Complex bantu Haid yang TIDAK TERATUR
Tagged on:                 

4 thoughts on “GLA Complex bantu Haid yang TIDAK TERATUR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge